Hur brukar ni laga till en nötstek?
Har köpt en nötstek av fransyska på 1 ,1kg.Hur länge tro ni den behövs i ugn,min stektermometer är opålitlig.Vad kryddar ni med?
Har köpt en nötstek av fransyska på 1 ,1kg.Hur länge tro ni den behövs i ugn,min stektermometer är opålitlig.Vad kryddar ni med?
Googla på nätet. hur länge den behöver stå i ugnen beror på vilken temperatur du har ugnen på. Det blir godare med lägre temperatur under längre tid.
Tjälknöl är inte dumt heller.
-Sätt ugnen på 75 grader - bör iofs kollas med termometer för att få rätt temp. Gör detta på kvällen innan du går och lägger dej.
-Lägg in en frusen köttbit på en bädd av grovsalt
-Låt köttet vara där inne under natten
-Stick in termometern på morgnen
-Beroende på hur rosa du vill ha ditt kött väntar du tills köttet fått rätt temperatur.
Servera med potatisgratäng, sallad, syltlök och gelé.
Jag gör oftast porterstek, blir så fantastiskt god sås...