
-
-
Svar på tråden Måste man smörja och sätta ströbröd i en sån där silicon-bakform?
-
Nej
-
Själva "grejen" med silikonformen är att man inte behöver det. Bara att hälla i smeten direkt i formen och grädda
-
aha...
. Tackar!
-
Jo..man måste det.. Det ska ju inte behövas, men när jag gjorde utan så hade jag en sockerkaka å typ 3000 delar.. den lossnade inte alls..
-
Jag brukar smörja min med olivolja!
-
Min silicon form från tupperware skall man skölja med kallt vatten innan man häller i smeten.
Jag använder bara min till "snabba kladdkakan i micron" som tar 6 minuter och är jättegod!
Hur blir t.ex. en sockerkaka? Tänker mig att den är godare om man har en form som man smörjer och bröar? Ngra erfarenheter? -
Blir det inte konstig smak då? Varför tar du olivolja och inte t ex rapsolja?Snowy skrev 2008-06-27 22:43:58 följande:Jag brukar smörja min med olivolja!
-
Jag gillar olivolja, och den smakar inte... Tänker att det finns digestivekex som e bakade på olivolja.
Man kan ju självklart använda vilken olja man vill. Men det går av bara farten att använda oliv för mig.