Våfflor - ägg eller inte?
Ska det vara ägg eller inte i våffelsmet?
Har hittat ett recept (Ica) där ägg ingår men i flera andra är inte ägg med.
Vilket blir bäst? Vad tycker du?
Ska det vara ägg eller inte i våffelsmet?
Har hittat ett recept (Ica) där ägg ingår men i flera andra är inte ägg med.
Vilket blir bäst? Vad tycker du?
Jag vill ha ägg i mina och vitan ska skiljas från gulan och vispas fluffig - frasigare våfflor.
Finns ju hur många varianter som helst. Men nej, de vi brukar göra innehåller inte ägg.
Inte ägg
Min farmor gör våfflor på lika delar vispgrädde, mjöl och iskallt vatten. De blir riktigt frasiga och väldigt mättande. Och som farmor brukar säga: "Nyttiga är de också för de innehåller ju inget fett alls..."
Jag har inte vågat berätta att vispgrädde till 40 procent består av fett
våra supergoda våfflor görs med 3dl mjöl som vispas med 2dl iskallt vatten och 3dl gräddfil! väldigt lätt och väääldigt gott !
lite salt brukar jag ha i också kom jag på, typ ett kryddmått.
Testade Ica´s recept...de blev kanongoda och lagom frasiga