• wiccans

    Ensam-adoption!?

    Kvinna som går i adoptionstankar, "ensam-adoption".

    Är inte än så insatt i hur det praktiskt går till än och är medlem här för att få reda på mer om det hela.

    Skriv gärna tips på sidor på nätet om det och hur man ska gå till väga för att börja få relevant information i detta!

    Mvh,
    Wicca

  • Svar på tråden Ensam-adoption!?
  • ComEnt

    Hej och välkommen hit!!

    http://www.mia.eu/ kan du läsa "allt" om adoption och få länkar till organisationerna.

    Har du amält dig till en föräldra utbildning? Kan i vissa kommuner vara en lång kö så gör det, se ska du anmäla dig till socialtjänsten för att göra en hemutredning och - först och främst - så ska du gå med i någon organisation som sökande medlem. Efter vad jag har hört av mina singelkompisar som ska adoptera så är de med i AC, BFA och FFIA pga de suuuperlååånga köerna att få skicka till ett land.


    Som sagt, det är långa köer för att få adoptera och i vissa fall även till att få gå föräldrautbildningen och till att få starta sin hemutredning, så börja i den ändan och läs på MIA och ring till de olika organisationerna och prata med dem för att få veta hur det kan se ut för just dig.


    Lycka till!!




    CompleteEntire CompleteEntire CompleteEntire CompleteEntire
  • Fru hemlig

    Hej
    Det är nästan bara Vietnam numera som tillåter singeladoptioner, i ngn större utsträckning i alla fall. Om du vill adoptera eller tror att du vill det är det bästa att ställa sig i kö då det är ca fem års köer till Vietnam.
    Lycka till!!

  • Xsa

    Jag rekommenderar dig att kika in på

    www.eaf.nu

    ensamstående adoptivföräldrars förening

    Det finns fler länder än Vietnam, men de flesta kräver lång väntetid i adoptionsorganisation så det första man måste göra som singeladoptant (och även som paradopterande) är att bli sökandemedlem i en eller flera adoptionsorganisationer. Enda sättet att ha en möjlighet att adoptera ett barn längre fram. Räkna med att det kommer ta mellan 4-6 år.

  • Manchester

    Som jag fattat det är det väl bara Vietnam som låter singlar adoptera riktigt små barn på samma villkor som par. Etiopien tillåter en eller två singeladoptioner av små barn per år. Till båda dessa länder får du därför räkna med många års kö. Om du kan tänka dig att ta emot ett lite större barn, kanske 4-5 år eller äldre, har du fler länder att välja på och då räcker kanske ett eller två års väntetid innan du kan skicka din ansökan till ett land. Som andra redan föreslagit bör du först och främst bli sökandemedlem i minst en organisation som förmedlar adoptioner till singlar. AC, FFIA och BFA funkar, vet inte hur det är med BV. Så fort du betalat in din avgift som sökande börjar din kötid att ticka. När du sedan har gjort hemutredning och fått medgivande blir ditt könummer "aktivt" och du kliver in i kön till ett eller flera länder utifrån vilket anmälningsdatum du har.

    För att du ska kunna adoptera, oavsett om du är singel eller del av ett par, ska du ha fyllt 25. Du bör inte ha fyllt 43 när du ansöker om medgivande hos kommunen. Du ska ha ordnad ekonomi (behöver inte betyda att du är rik, bara att du får inkomster och utgifter att gå ihop) och du bör ha en fast inkomst. Helst ska du vara frisk och inte de senaste åren ha haft några svåra sjukdomar. Vissa sjukdomar eller handikapp kan vara OK beroende på din prognos och på vilket land du adopterar från. Det mest besvärliga är om man haft någon form av psykisk sjukdom, då är det inte säkert att en god prognos hjälper. Du får inte finnas med i brottsregistret.

  • Antchi

    Till Vietnam är par och singlar i samma kö = samma villkor.
    Till Etiopien är det samma villkor MEN skillnaden är att landet endast tar emot ett par ansökningar från singlar om året.

    Till båda länderna går det att ha 0-12 mån, även om 0-18 mån är rekommendationen till Etiopien.

    Även med ett medgivande för barn i 4-5 års åldern är det lång väntetid för singlar. Kanske om du även är öppen för SN ( special Needs) - barn kan det ev. gå snabbare, gissar 2-3 år.

    Som Xsa skriver så är en väntetid på 4-6 år vad man får räkna med så som det ser ut idag i köerna.

    AC är den organisation som har flest länder som singlar kan bli aktuella för.

    Lycka Till!

Svar på tråden Ensam-adoption!?