Chevre i ugn?
Kan man äta chevreost som man upphettat i ugn eller är det en av de ostar som man ska undvika helt? Tycker det är jättesvårt!
Kan man äta chevreost som man upphettat i ugn eller är det en av de ostar som man ska undvika helt? Tycker det är jättesvårt!
Jag gör ett tillägg. Så här står det på livsmedelsverkets hemsida:
"Undvik ost gjord på opastöriserad mjölk. Undvik också mögel- och kittost även om den är gjord på pastöriserad mjölk, till exempel brie, gorgonzola, chèvre, vacherol och taleggio. Ost i matlagning som upphettas till bubblande het går bra att äta."
Betyder det att även chevre kan ätas om den upphettats?
Ja chevre i ugn kan du äta. Mmmm...mums!
Vi tänkte ha baguettebitar med chevreost med ringlad honung över som "tilltugg". Vet inte om man verkligen upphettar den till "bubblande", men jag kanske får köra några bitar till mig riktigt hårt så borde det kunna funka?
Ja du kan ju köra dina lite längre för att vara säker.
Tack för hjälpen! Vilken djungel detta är!