• Såpan

    Kaka från 50-60 -talet

    Det är så att vi ska ha en fest med tema 50-60-tal. Vore kul om man kunde bjuda på någon kaka som var poppis då.

    Någon som har förslag?

  • Svar på tråden Kaka från 50-60 -talet
  • Special K

    Ambrosia kaka... jag gillar den inte men min farmor brukade alltid baka den =)

    Ingredienser
    150 g smör
    2 dl socker
    2 ägg
    2 tsk vaniljsocker
    ½ dl vatten
    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    rivet skal av 1 apelsin
    1 dl pressad apelsin

    Glasyr och garnering:
    1½ dl florsocker
    1-1½ msk pressad apelsin

    Fyllning:
    1 sats vaniljkräm

    Tillagning
    Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Gör kaksmeten men ersätt vattnet med pressad apelsin och smaksätt med rivet apelsinskal. Borsta apelsinen i varmt vatten, torka den och riv av det gulröda. Dela sedan apelsinen och pressa ur saften. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps ur formen.

    Glasyren: Blanda florsocker och pressad apelsin. Rör till en jämn och slät glasyr. Bred den över den avsvalnade kakan. Strö över hackade apelsinskal.

    Ambrosiatårta: Skär kakan i två bottnar innan den glaseras. Lägg ihop dem med vaniljkräm emellan. Glasera och garnera som ovan.

  • Michisen

    Radiokaka



    Gör så här
    Tillagningstid: Radiokaka 40 minuter
Svar på tråden Kaka från 50-60 -talet