
-
-
Svar på tråden hur gör ni godaste egna potatismoset?
-
ohälsosamt mycket smör, lite mjölk, persillade och salt.
Pressa först potatisen med press, vispa sedan ihop allt med elvisp...
*mums* -
Ja, det är verkligen smöret som avgör hur gott det blir.
-
Om vi säger såhär. Nästan lika mycket smör som potatis
-
Hahaha, ja, det var exakt så jag tänkte när jag läste TS fråga först, men jag vågade inte skriva det.Annnah skrev 2008-07-08 03:22:21 följande:Om vi säger såhär. Nästan lika mycket smör som potatis
-
Potatis.. med lite klumpar.
Smör.
salt/vitpeppar
grädde
mer smör
mer grädde.
Ifall jag ska verkligen lyxa till det blandar jag moset med Ruccola och små knaperstekta bacon bitar. Det blir som en potatis salad. Hur gott som helst! -
Jag brukar ta i Santa Marias citronpeppar och lite citronsaft, det tycker jag blir gott :)
-
Riktigt smör, mjölk och grillkrydda.
-
Ett knep till supergott potatismos jag sett på TV nångång - och jag lovar att det funkar. När ni skalat potatisen, häll kokande vatten över den i en kastrull och häll genast av det igen, fyll sedan på med kallt vatten som ni brukar och koka som vanligt.
Knasigt men sant.
Sedan för att göra det ännu godare, värm mjölk och smör och blanda i, med salt såklart och de kryddor som önskas. -
Jag brukar inte ta så mycket smör, det är ju ändå mjölken som gör konsistensen. Däremot brukar jag smaksätta med riven ost, lite olika beroende på vad det ska vara till men Västerbotten är ju aldrig fel. Vitpeppar, lite muskot och flingsalt.
Bacon blir ju gott i det mesta, bra tips från tattarunge. Kan säkert bli gott med salladslök i också. -
Jag stöter mitt mos med mjölk å smör använder aldrig elvisp. sen häller jag i vitpeppar å salt plus riven lök. Å d blir super super gott.. =) brukar även ha i lite grillkrydda. Löken ska rivas på d minsta så d e som äpplemos utan bitar.