Vad gör jag med 1 liter gräddfil. Någon som har tips?
Jag har 1 liter gräddfil och vill bli av med den.
Vad kan man göra av denna gräddfil?
Jag har 1 liter gräddfil och vill bli av med den.
Vad kan man göra av denna gräddfil?
Olika typer av kakor med bikarbonat ska det vara "sur grädde" i. Jag brukar göra banankaka med gräddfilen och gamla bananer som ligger och ingen vill ha.
Det finns ju många goda potatissallader etc med gräddfil i
Mjuk pepparkaka eller amerikanska pannkakor.
Du kanske är trött på att äta den som sås, men annars kan jag tipsa om det här receptet: www.arla.se/Default____17653.aspx
Funkar lika bra till kyckling, hur konstigt det än låter.
Går väl att göra färskost av?
Färskost gjord på filmjölk blir ju jättegod så det ska nog fungera med gräddfil också. Filmjölken/gräddfilen hettas upp och får sedan rinna av i kaffefilter i x timmar. Sedan smaksätter du den med det du tycker om (vitlök och salt är inte att underskatta! .-)) Googla lite på färskost så hittar du säkert något recept.
Lycka till!
Kom just på ett supergott recept jag brukade göra förr:
GLASSTÅRTA
Sätt 3 dl gräddfil i melittafilter i kylen under natten (så vasslan rinner av)
Vispa 3 dl grädde + 1 tsk vaniljsocker
Vispa 3 äggulor + 3 dl socker
Vispa 3 äggvitor till hårt skum
Skal av 1 citron + saften av 1/2-1 citron
Blanda allt samman
Smula 2-4 Digestivekex i en form med löstagbar botten och häll smeten på.
In i frysen och tag sen fram en stund innan servering
DEN ÄR SUPERGOD!!!!!!!!!!!!