• en vanlig jävla muffins

    PANIK!! Hemmagjord lingonsylt!!!

    nU ÄR DET SÅ ATT JAG KOKAR LINGONSYLT FÖR FÖRSTA GÅNGEN OCH VET INTE HUR MAN SKUMMMAR AV.. (ursäkta, vart caps men hinner inte skriva om, barnskrik, kokande sylt m.m..)
    Och hur ska konsistensen vara när den just är kokad?

    /stressad och trött

  • Svar på tråden PANIK!! Hemmagjord lingonsylt!!!
  • MosterMaggi

    Skummar av gör man väl som när man kokar kött. Tar bort det vita skummet på ytan tills det är så lite kvar att det är försumbart.

    Och sylten kan nog vara lite lös när den är varm, den ska stelna när den svalnar. Lingon har ju mycket natriumbensoat i sig naturligt.

  • en vanlig jävla muffins

    tack, är total nybörjare i syltkokning
    Nu kan jag nog stressa ner lite

  • Runguska

    Mamma brukade använda en väldigt fin sil eller hålslev till det (med små hål och så var den i princip flat.).

Svar på tråden PANIK!! Hemmagjord lingonsylt!!!