**Vad kan man byta ut kesella mot....
Jag är laktosintolerant och kan inte äta kesalla men någonting måste det ju finnas som man kan byta ut kesellan mot i diverse recept...
Finns det nån som ahr några smarta tips??
Jag är laktosintolerant och kan inte äta kesalla men någonting måste det ju finnas som man kan byta ut kesellan mot i diverse recept...
Finns det nån som ahr några smarta tips??
Créme fraiche fungerar bra som ersättare i många sammanhang, såsom i kalla såser och röror etc. Någon har också rekommenderat 2 delar ricotta och 1 del créme fraiche som kesella-ersättare.
(Laktosfri créme fraiche finns ju att köpa.)
Jo visst men ricottan då?
Är det inte någon slags färskost?
Men tex i semlor eller som i denna recept.nu/1.15858/leila_lindholm/bullar/new_york_cheesecake_med_blabar
Vad ska man då ta?
Men i semlor måste man ju inte ha kesella om man inte vill göra en lättare semla med mindre fett?
Och ricotta är en typ av färskost, så där kan du i sin tur ersätta den med laktosfri cream cheese.
Du kan också ta laktosfri yoghurt och låta den rinna av ordentligt (kaffefilter) så kan du använda det som kvarg/kesella.
Nää givetvis behvöer man itne ha kesella i semlor men det var det jag kom på nu när vi diskuterade det.
Det och det där receptet från Leila...