• Clown

    Kokt korv

    Hej allihopa!
    Någon som vet hur länge man måste koka smala korvar för att alla ev. parasiter och bakterier ska dö? Hur vet man att den är helt genomkokt?

  • Svar på tråden Kokt korv
  • Mamma 80

    Jag tror att det räcker med att du lägger ner dem i kokande vatten och tillagar dem så länge som det står på paketet. Det räcker nog för att ev bakterier ska försvinna. Om det är färdig känner ud väl annars också, okokt varmkorv smakar ju inte allt för gott:)

  • PamPam

    Parasiter i korv? Har aldrig hört!
    Smala korvar blir nog färdiga väldigt snabbt.

  • V N

    Från livsmedelverkets hemsida.

    Kokt eller varmrökt korv är säker ur parasitsynpunkt men ej alltid säker ur bakteriesynpunkt. Ordentlig upphettning av korv avsedd att värmas, som t ex varmkorv och falukorv, rekommenderas därför.

    Men som sagt.. hur länge??

  • Hexx

    Tror att det räcker att hetta upp den i några minuter. Som regel ska all mat hettas upp till 75 grader. Då dör de flesta skadliga bakterier.

Svar på tråden Kokt korv