Kokt korv
Hej allihopa!
Någon som vet hur länge man måste koka smala korvar för att alla ev. parasiter och bakterier ska dö? Hur vet man att den är helt genomkokt?
Hej allihopa!
Någon som vet hur länge man måste koka smala korvar för att alla ev. parasiter och bakterier ska dö? Hur vet man att den är helt genomkokt?
Någon?
Jag tror att det räcker med att du lägger ner dem i kokande vatten och tillagar dem så länge som det står på paketet. Det räcker nog för att ev bakterier ska försvinna. Om det är färdig känner ud väl annars också, okokt varmkorv smakar ju inte allt för gott:)
Parasiter i korv? Har aldrig hört!
Smala korvar blir nog färdiga väldigt snabbt.
Från livsmedelverkets hemsida.
Kokt eller varmrökt korv är säker ur parasitsynpunkt men ej alltid säker ur bakteriesynpunkt. Ordentlig upphettning av korv avsedd att värmas, som t ex varmkorv och falukorv, rekommenderas därför.
Men som sagt.. hur länge??
oj. jag som älskar att äta varmkorv okokt :D
Tror att det räcker att hetta upp den i några minuter. Som regel ska all mat hettas upp till 75 grader. Då dör de flesta skadliga bakterier.