• Isalel

    Hallonpaj - recept?

    Hej!
    har hur mycket hallon som helst i hallonhäcken och hade väl tänkt göra en hallonpaj av något slag...

    Någon som har nå tips?

  • Svar på tråden Hallonpaj - recept?
  • lilla sandra

    Går det inte att göra en smulpaj?
    Har aldrig ätit hallonpaj, men det lät otroligt gott.

  • Isalel
    Svar på #1
    fick lite hallonpaj av syrran med delikatess-vaniljyoghurt till :) det var smarrigt som tusan :)
  • lilla sandra

    OOoh, *sitter o dreglar lite* Det lät ju jätteGOTT!!!!


    Isalel skrev 2008-07-18 13:02:11 följande:
    Svar på #1fick lite hallonpaj av syrran med delikatess-vaniljyoghurt till :) det var smarrigt som tusan :)
  • phillipha

    Mums=) Här ska du få mitt favvorit recept

    175 g smält smör
    3 dl vetemjöl
    1 dl socker
    1 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    1 nypa salt

    blanda allt till en deg klump. Tryck ut 2/3 av degen i botten på en pajform. Lägg i hallon, strö över en blandning av 1 msk potatismjöl och 2 msk socker. Blanda resten av degen med havregryn eller mer vetemjöl till smulor. Strö dessa över hallonen och grädda i ca 15 minuter i 200 grader.

    Lycka till!

  • saknad  längtan

    rabarber/jordgubbspaj!! (men byt ut till hallon,

    4ägg
    2dl socker
    2dl mjöl
    1tsk bakpulver
    1tsk vanillinsocker

    smörj en paj form me lite smör

    sedan hallon i botten sedan vispar du ihop resten i en bunke och häller över hallonen in i ugnen ca 30 min lägnst ner på 200. brukar ha vaniljvisp till smaskigt!!!!!!!!!!!!!!

  • Atamon

    Någon av dessa pajer ska jag försöka göra i helgen eftersom jag har turkisk yoghurt hemma. Har inte provat dessa recept tidigare med tycker de verkar smaskiga i alla fall
    (påminner om ananaspaj med creme fraiche)
    Recepten kommer från http://www.lindahlsfood.se/    där finns fler bra recept

    Paj med bär och yoghurt

    Pajdeg:
    175 gr smält margarin
    3 dl vetemjöl
    1 dl socker
    1 tsk bakpulver

    fyllning:
    3 dl Lindahls yoghurt
    2 ägg
    1 dl socker
    1 msk vaniljsocker
    225 gr osockrade bär

    Smält margarinet i en kastrull och låt svalna.
    Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke och blanda med sockret.
    Tillsätt margarinet och knåda ihop till en deg.
    Pressa ut degen i en pajform (24cm).
    Nagga degen och förgrädda vid 200 grader i tio minuter.

    Vispa ägg och socker poröst.
    Tillsätt Lindahls yoghurt och vaniljsocker.
    Rör om och häll fyllningen i pajformen.
    Strö över bären och grädda mitt i ugnen på 200 grader ca. 25 min.
    Pajen stelnar till när den har kallnat och kan ätas både varm och kall.

    -------------------------------------

    Hallonpaj
    8 port.

    Pajbotten:
    150 gr smält smör
    3 dl vetemjöl
    1 dl socker
    1 tsk bakpulver

    Fyllning:
    3 dl Lindahls yoghurt
    1½ dl socker
    2 tsk vaniljsocker
    3 ägg
    250 g färska eller frysta hallon

    Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ihop mjölblandningen med smör och socker. Tryck ut 2/3 delar av degen i pajform (22 cm i diameter). "Picka" degen med en gaffel. Grädda 10minuter i 200 grader. Låt svalna.
    pensla bottens ytterkant med vatten och tryck ut resten av pajdegen mot formens kant.

    Blanda Lindahls yoghurt med socker, vaniljsocker och ägg. Häll hälften av blandningen över det förgräddade pajskalet och baka av vid 175 grader i 20 - 25 minuter.
    Häll resten an yoghurtblandningen över pajen och strö sedan över bären.
    Grädda i 175 grader i ytterligare 10-20 minuter, beroende på ugnen och pajformen.

    Serveringstips:
    Hallonen kan bytas ut mot t.ex. björnbär, röda eller svarta vinbär,

Svar på tråden Hallonpaj - recept?