Hallonpaj - recept?
Hej!
har hur mycket hallon som helst i hallonhäcken och hade väl tänkt göra en hallonpaj av något slag...
Någon som har nå tips?
Hej!
har hur mycket hallon som helst i hallonhäcken och hade väl tänkt göra en hallonpaj av något slag...
Någon som har nå tips?
Går det inte att göra en smulpaj?
Har aldrig ätit hallonpaj, men det lät otroligt gott.
Smulpaj är min absoluta favorit!
OOoh, *sitter o dreglar lite* Det lät ju jätteGOTT!!!!
Mums=) Här ska du få mitt favvorit recept
175 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
blanda allt till en deg klump. Tryck ut 2/3 av degen i botten på en pajform. Lägg i hallon, strö över en blandning av 1 msk potatismjöl och 2 msk socker. Blanda resten av degen med havregryn eller mer vetemjöl till smulor. Strö dessa över hallonen och grädda i ca 15 minuter i 200 grader.
Lycka till!
rabarber/jordgubbspaj!! (men byt ut till hallon,
4ägg
2dl socker
2dl mjöl
1tsk bakpulver
1tsk vanillinsocker
smörj en paj form me lite smör
sedan hallon i botten sedan vispar du ihop resten i en bunke och häller över hallonen in i ugnen ca 30 min lägnst ner på 200. brukar ha vaniljvisp till smaskigt!!!!!!!!!!!!!!
Någon av dessa pajer ska jag försöka göra i helgen eftersom jag har turkisk yoghurt hemma. Har inte provat dessa recept tidigare med tycker de verkar smaskiga i alla fall
(påminner om ananaspaj med creme fraiche)
Recepten kommer från http://www.lindahlsfood.se/ där finns fler bra recept
Paj med bär och yoghurt
Pajdeg:
175 gr smält margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
fyllning:
3 dl Lindahls yoghurt
2 ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
225 gr osockrade bär
Smält margarinet i en kastrull och låt svalna.
Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke och blanda med sockret.
Tillsätt margarinet och knåda ihop till en deg.
Pressa ut degen i en pajform (24cm).
Nagga degen och förgrädda vid 200 grader i tio minuter.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt Lindahls yoghurt och vaniljsocker.
Rör om och häll fyllningen i pajformen.
Strö över bären och grädda mitt i ugnen på 200 grader ca. 25 min.
Pajen stelnar till när den har kallnat och kan ätas både varm och kall.
-------------------------------------
Hallonpaj
8 port.
Pajbotten:
150 gr smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl Lindahls yoghurt
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
250 g färska eller frysta hallon
Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ihop mjölblandningen med smör och socker. Tryck ut 2/3 delar av degen i pajform (22 cm i diameter). "Picka" degen med en gaffel. Grädda 10minuter i 200 grader. Låt svalna.
pensla bottens ytterkant med vatten och tryck ut resten av pajdegen mot formens kant.
Blanda Lindahls yoghurt med socker, vaniljsocker och ägg. Häll hälften av blandningen över det förgräddade pajskalet och baka av vid 175 grader i 20 - 25 minuter.
Häll resten an yoghurtblandningen över pajen och strö sedan över bären.
Grädda i 175 grader i ytterligare 10-20 minuter, beroende på ugnen och pajformen.
Serveringstips:
Hallonen kan bytas ut mot t.ex. björnbär, röda eller svarta vinbär,