• samsara

    Leilas kärleksmums?

    Har precis gjort dessa trots en del frågetecken som uppstod när jag skulle göra glasyren. Den ska göras på uppkokad vispgrädde, choklad samt kaffe och BRES på. När den svalnat var den inte ens i närheten av att bre någonstans alls, jag fick hälla på den. Ska den vara så? Någon som vet?

    Kakan står iaf i kylen nu och svalnar, hoppas att den blir god åtminstonde.

  • Svar på tråden Leilas kärleksmums?
  • Anna Svenssonliv

    skulle det inte vara florsocker i oxå, så att glasyren stelnar?

    din kaka lär bli väldigt saftig eftersom den kommer dra åt sig glasyren. servera med glass!

  • samsara
    fristad skrev 2008-07-19 18:03:54 följande:
    skulle det inte vara florsocker i oxå, så att glasyren stelnar?din kaka lär bli väldigt saftig eftersom den kommer dra åt sig glasyren. servera med glass!
    Nej, florsocker hade hon inte med, det var därför jag blev lite frågande eftersom andra recept jag bakat ifrån har haft med florsocker.

    Leilas recept:

    Ingredienser

    Till 1 plåt:
    5 st ekologiska ägg
     4 dl strösocker
     4.5 dl vetemjöl
     3 tsk bakpulver
     5 msk kakao av god kvalitet
     300 g smör
     2 dl vatten
    200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
    Glasyr och garnering:
     2 dl vispgrädde
     2 msk espressokaffe
     200 g mörk kvalitets choklad 70%
     2 dl kokosflingor till garnering

  • J W

    Stod ingenstanns att man ska BRE på den... Glasera kakan och låt stelna står det i A piece of cake.

  • Anna Svenssonliv

    hur blev kakan nu då? blev den bra ska jag oxå baka!

  • samsara
    fristad skrev 2008-07-19 18:19:47 följande:
    hur blev kakan nu då? blev den bra ska jag oxå baka!
    Haha, den har ju stelnat Var tvungen till att smaka lite och den blev ju hur god som helst, godare än dom jag bakat innan. Glasyren supergod och kakan blev saftig!
  • J W

    det är ju tryffelglasyr på den, inte nån tråkig florsockersmet gott gott

  • Anna Svenssonliv

    toppen! kul att höra att den blev smarrig! leila är grym!

  • Ann Lee

    Kärleksmumsen blir verkligen jättegoda! De slår andra tråkiga kärleksmums med hästlängder! Saftigt och gott blir det!

  • samsara
    Ann Lee skrev 2008-07-19 22:06:09 följande:
    Kärleksmumsen blir verkligen jättegoda! De slår andra tråkiga kärleksmums med hästlängder! Saftigt och gott blir det!
    Håller fullständigt med!!
  • Mammassaga

    Jag har bakat den kakan och ja visst är den god, om man gillar mörk choklad. Jag tycker om mörk choklad men klarade endå bara av att äta en liten bit.

    Tycker inte leila är så speciell då det oftast inte är några "nya" recept hono kommer med.

  • Berenike

    ett tips är att ta hälften 70 procentig choklad och hälften mjölkchoklad...blir inte lika "kraftig" på det viset

  • angelcry

    Å den kakan är en favorit här och jag brukar garnera med en jordgubbe, passa utmärkt till all choklad.


    Kärleken ser inte med ögonen utan med själen.
  • samsara

    Jag hatar mörk choklad, den blev lika bra med ljus

  • ludenben

    Måste man ha ekologiska ägg??

  • marienno

    SJÄLVKLART

    Det blir ju jätte äckligt annars tänk på djuuren


    ludenben skrev 2008-07-20 18:57:26 följande:
    Måste man ha ekologiska ägg??
  • ludenben
    jo det förståss... men tror jag testar denna med vanliga äggFlört
    marienno skrev 2008-07-20 19:01:09 följande:
    SJÄLVKLART Det blir ju jätte äckligt annars tänk på djuuren
Svar på tråden Leilas kärleksmums?