• mammasmulan

    barnepilepsi

    Usch! Jag har i dagarna fått veta att min son på snart 8 år har Barnepilepsi... Läkaren ringde hem efter att vi gjort ett EEG för drygt 2 veckor sedan - vi sökte hjälp pg.a min pojkes "nattvandrande" & "nattskräck" som nu visat sig inte vara så enkelt. Han medicinerar nu med Ergenyl, det skulle vara "svaga tabletter"- återbesök om 2 månader för att se om vi behöver komplettera med annan medicin.
    Nu è min fråga - ni som har barn med barnepilepsi - kan ni tipsa mig om något jag bör vara aktsam med? Vad ska jag tänka på? Frågorna è många... men jag tror nog att min osäkerhet lagt sig - efter att ha fått veta mer om "sjukdomen"...
    Kramiz på er alla! Jag tror säkert att det finns många föräldrar med barn som lider utav epilepsi - därför ser jag fram emot att kunna starta denna tråd för oss "osäkra" samt alla som känner till det lite bättre...

  • Svar på tråden barnepilepsi
  • mammasmulan

    Ingen mer än jag som har barn som har epilepsi??

  • Mamma till Anton

    Hej,
    Hur upptäckte ni att han har epilepsi?
    Jag vet inte så mycket om den sjukdomen. Hur kan man upptäcka det på småbebisar?

  • mammasmulan

    Min pojke har gått i sömnen länge.. & de har påpekat att han è trött på dagarna i skolan - därför sökte jag hjälp på sjukhuset. De trodde att det var "nattskräck" & att det skulle växa bort.. Han sa t.om att det var väldigt vanligt... Men man kunde ev. ge honom något lugnande en period så att han var utvilad på dagarna... Men först var de tvungna att utesluta en hjärnskada... Så de skickade en tid för sömn-EEG... Han var vaken i tre-kvart ungefär, sen somnade han en kvart...innan de sa att jag skulle väcka honom... När provsvaren kom kunde de se att han hade förändringar på hjärnans aktivitet under sitt sivande stadie...
    På små bebisar... men det borde ju vara samma sak... Min bror har gjort ett EEG på sin lille son... inget farligt alls... elektroder på huvudet--som absolut INTE känns!
    Men... ang. Epilepsin... jag vet alltså inte mycket fakta ikring detta... förutom det jag hittat på nätet---- där står det att epilepsi INTE BEHÖVER tyda på en hjärntumör... Men herregud, säger jag!!!!

  • Telus

    Jag hade själv barnepilepsi, petit mal. Det finns säkert i olika former, jag var också medicinerad från det att jag gick i årkurs 1-6. Det enda jag kan säga är att jag levde precis som innan. Sen växte det bort på mig.

  • mammasmulan

    Telus: Vad skönt att höra! Det känns bara så tufft att få veta en sådan här sak... En fråga till dig isåfall--- vad hade du för typer av "anfall"?

  • Mamma till Anton

    Jag läste fl, trodde att du skrev 8 MÅNADER gammal. Ok. Det är för min pojke fått lite skakningar när han äter/halvsover. Så man blir orolig och de på BVC säger att de inte tror att det är epilepsi.

  • mammasmulan

    Mamma till Anton : Jasså... mina barns ena kusin hade samma dilemma... Han hade obehagliga ryckningar i kroppen som gjorde att de sökte hjälp...de tog ett EEG... Men... inget fel konstaterades..Idag è han 11 månader & en riktigt pigg & charmerande kille.. Men man undrar ju ibland VARFÖR han hade dessa "muskelsammandragningar"... Min svägerska sa att det ofta skedde på skötbordet när det var dags att byta blöja... Hur è det för dig? //Kramiz

  • Mamma till Anton

    mammasmulan:
    Anton rycker till och får skakningar då och då när han halvsover och äter samtidigt. Man blir orolig och rädd, men de på BVC och läkaren säger att de inte tror att han har det. Du, När man har epilepsi, då får man ingen kontakt med under tiden de får en "anfall"?

  • miafelix

    jag jobbar med en som har ep om du har nån fråga är det bara att fråga..får se om jag kan svara...hoppas allt går bra

Svar på tråden barnepilepsi