paj med blåbär o rabarber lite tips önskas
jag har tänkt att göra en paj med blåbär o rabarber tillsammans. tror ni det blir gott?? ska man göra en smulpaj eller har någon nåt annat tips?
jag har tänkt att göra en paj med blåbär o rabarber tillsammans. tror ni det blir gott?? ska man göra en smulpaj eller har någon nåt annat tips?
Jag kan ge dig det bästa tipset inom alla kategorier!
Finns ingen som inte ropat rakt ut när de bjudits på den här delikatessen (som för övrigt jag fick receptet på här på fl, såklart)
Knäckig paj
Skär rabarber i småbitar (o lägg i blåbär i ditt fall), i en ungsform. Strö på lite socker.
Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen
Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.
Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljvisp eller glass.
Den blir fantastisk!!
mums låter smaskens!!
Tror du att det blir gott med blåbär+rabarber?
Ja, verkligen! Guuud så gott!
Jag har gjort på de flesta frukter o bär... sist gjorde jag på färska jordgubbar, det blev sååå mumsigt
oooh va gott de lät....då vet jag vad jag ska göra imorrn...
snodde tipset