Jag hittade ett recept men vet inte om det är det du menar?
Polsk ostkaka
20 stycken
Ugn 175° 200°
Kakan:
1,25 dl mjöl av fyra sädesslag
50 g margarin
3 msk florsocker
1 äggula
Fyllning:
50 g margarin
3 dl florsocker
5 ägg
250 g kesella mager kvarg
250 g kesella gourmetkvarg
rivet skal av en halv apelsin
1 dl russin rullade i vetemjöl
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 msk mannagryn
Arbeta ihop pajdegen och platta ut den i botten på en ca 25 x 30 cm stor långpanna.
Fyllningen bereds genom att smör, socker och äggulor röres ihop. Tillsätt därefter kesellan, apelsinskalet, russin, salt, vaniljsocker samt de vetemjölsrullade russinen. Äggvitorna vispas till ett hårt skum och vändes till slut ned i smeten, som sedan hälles ovanpå pajdegsbotten.
Grädda först 10 minuter i 200 ° och därefter tills dess den stelnat och fått en gyllengul yta i 175 °.
När kakan svalnat skärs den i rutor och placeras i kylskåp