Mjölkfritt bröd
Ge mig era bästa recept
Ge mig era bästa recept
Nästan alla brödrecept innehållande mjölk så kan man bra byta ut det mot vatten. Jag bakar allt matbröd utan mjölk, för då vet jag att alla kan äta, för många klarar ju inte av laktos.
Ok tack
Här, ett superenkelt och gott bröd utan mjölk. Jag brukar ha dem i frysen och ta fram så många jag behöver på morgonen och tina i micron. Då är de alltid färska. Dessutom jättegoda att ha till soppa eller grytor.
MORMORS LÄTTA FRUKOSTBULLAR
Blir ca 35-40 st, beroende på hur stora man gör dem.
1 l vatten
100-150 g jäst
1 msk salt
lite drygt 2 l vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke (den större jästmängden ger pösigare bullar). Ljumma vatten (37 grader) och lös jästen i ett par dl vatten. Häll i resten av vattnet och saltet. Tillsätt mjölet lite i taget. OBS!! degen ska vara lös. Låt degen jäsa i 10 minuter.
Klicka ut degen på bakpappersklädda plåtar med hjälp av två skedar. Lägg de ganska glest ca 12 bulla på varje plåt, de sväller ganska mycket. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter. Grädda i 250 grader tills ytan fått fin färg, ca 10 minuter.
Hej!
Jag brukar variera mellan vatten, havredryck eller sojadryck. Nyponsoppa går också bra att ha som degvätska.