• Maroschka

    Mjölkfritt bröd

    Ge mig era bästa recept


    ~Jakob 060415~ ~Olivia 080618~
  • Svar på tråden Mjölkfritt bröd
  • Midsommarafton 77

    Nästan alla brödrecept innehållande mjölk så kan man bra byta ut det mot vatten. Jag bakar allt matbröd utan mjölk, för då vet jag att alla kan äta, för många klarar ju inte av laktos.


    Vi har försökt sedan mars-april 2007.
  • bitte67

    Här, ett superenkelt och gott bröd utan mjölk. Jag brukar ha dem i frysen och ta fram så många jag behöver på morgonen och tina i micron. Då är de alltid färska. Dessutom jättegoda att ha till soppa eller grytor.

    MORMORS LÄTTA FRUKOSTBULLAR
    Blir ca 35-40 st, beroende på hur stora man gör dem.

    1 l vatten
    100-150 g jäst
    1 msk salt
    lite drygt 2 l vetemjöl

    Smula ner jästen i en bunke (den större jästmängden ger pösigare bullar). Ljumma vatten (37 grader) och lös jästen i ett par dl vatten. Häll i resten av vattnet och saltet. Tillsätt mjölet lite i taget. OBS!! degen ska vara lös. Låt degen jäsa i 10 minuter.

    Klicka ut degen på bakpappersklädda plåtar med hjälp av två skedar. Lägg de ganska glest ca 12 bulla på varje plåt, de sväller ganska mycket. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter. Grädda i 250 grader tills ytan fått fin färg, ca 10 minuter.

  • novaliam

    Hej!
    Jag brukar variera mellan vatten, havredryck eller sojadryck. Nyponsoppa går också bra att ha som degvätska.

Svar på tråden Mjölkfritt bröd