Dessert till ca 10 st efter grillat????
Ska iväg på fredag o behöver lite tips på desserter (10 pers), som e smidiga att ta med.........
Ska iväg på fredag o behöver lite tips på desserter (10 pers), som e smidiga att ta med.........
Någon slags paj som bara kan värmas upp igen + vaniljsås / glass
Tiramisu är jättesmidigt att göra till många. Eller varför inte fruktsallad med någon god kaka till?
när det är så här varmt så skulle jag uppskatta glass....vanlig hederlig glass kanske jordgubbar till.....har man även ätit grillat så vill man ha nått kallt...
Creme brule med hallonsås.
Bara såååååå gott!
Pannacotta som du gör på multigelesocker, tror jag det heter. Koka grädde med gelesockret i 30 sek, häll sedan upp det i glas och låt stelna. Så smidigt. Brukar toppa med hallonsås eller dylikt.
Den här är väldigt enkel att göra o är fryst o klar. Du bara skivar upp den o serverar med en blåbärssås eller vaniljsås av finare sort.
Detta räcker till 8 personer men gör två stycken för den brukar gå åt
100 gram smör
2 st ägg
1 msk socker
4 dl florsocker
200 gram mandelmassa
1 msk vetemjöl
700 gram frysta hallon
1 påse mandelspån
Tillagning:
Sätt ugnen på 175°, blanda smöret med den rivna mandelmassan och rör tills det blir mjukt. Tillsätt äggen, mjölet och sockret. Blanda alltsammans och häll massan i en smord form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Grädda bottnen tills den har stelnat. Det tar 15-20 minuter. Låt den sedan svalna.
Häll mandelspånen i en stekpanna, rosta dem hastigt och låt dem svalna. Mixa frysta hallon med florsocker till en slät massa. Häll massan i en skål och frys den halvfast. Det tar ca 1 timme. Rör om i massan ett par gånger under tiden.
Ta loss tårtbottnen från formen när den svalnat, gör ren formen och klä den med plastfilm.
Lägg tillbaka tårtbottnen i formen, bred ut hallonsorbeten, strö över mandelspån och ställ in den i frysen i 2-4 timmar.
Jag älskar choklad - finns en kaka som heter skärtorsdagskaka som jag skulle kunna äta hur många bitar som helst av. Googla på det så får du fram receptet :) Det är en chokladtårtsbotten och sen är det ett choklad/kolaklet ovanpå som är helt gudomligt!
En riktigt god fruktsallad är kall och fräsch efter att man har grillat. Man kan ju ha glass till eller grekisk youghurt.
Lätt att förbereda hemma och enkelt att ta med.
jag föreslår en jordgubbspaj med glass till
Fruktsallad med olika melonsorter och annat uppfriskande.
Hej! Kanske inte så smidig att ha med sig men jättegott!!!
Skiva jordgubbar, bananer och kiwi i en folieform. Riv vit choklad över frukten och ställ på eftervärmen när ni grillat klart. Chokladen skall bara smälta och frukten lagom varm. Servera med vaniljglass!
Lycka till och ha en trevlig kväll!
grillad ananas med riven vit choklad över och med vaniljglass till.
altså grilla ananasen och medans den är varm häller man över chokladen men inte medans den är kvar på grillen...
En busenkel variant på frukt, choklad + glass. Frysta bär hallon/blåbär och riven/hackad toblerone in i ugn eller i folie på grill. Serveras med vaniljglass. Snåla in med toblerone utan lägg på ett tjockt lager över bären.
färsk så klart!
Frozen cheesecake med bär till är kanske trevligt i denna värme. Men det beror ju på var ni ska vara den får ju inte smälta för mycket.