Finns ju ett antal italienska kötträtter som inbegriper "såser" också, men antagligen så är det områdesberoende.
Allt från kalvsnitzel med "citronsås", Farsumagru - rullstek med en vinsås, Saltimbocca a la romagna - kalv med salvia,parmaskinka i en marsalasås... Det finns en hel del rätter med tomatsåser... Sedan utöver detta så har man ju den såsfria schnitzel milanese (ungefär Wienerschnitzel)
Det finns alltså en hel del kötträtter både med och utan sås:
www.receptsamling.com/pages/carne.html
Man kan äta risotto (ingen likhet med svenska varianten utan en krämig typ) och polenta till om man hatar pasta...
Tycker att ifall man åker till italien utan att äta annat än "bara" pasta och pizza så har man missat en kulinarisk höjdpunkt... Undvuk bara turiststråkens "turisttmenyer" som är tråkiga och "torra", massproducerade.
Avsluta med tiamisu, zabayonne+frukt, glass eller andra goda italienska efterrätter...