Varför får inte barn under 1 år äta stekt mat?
Jag vet ju att det är så, men varför egentligen? Sambon undrar.
Jag vet ju att det är så, men varför egentligen? Sambon undrar.
Kom igen..
Öööh... för att man får cancer av stekt mat...??? ÄH, jag vet inte!
näääe.... det är nog för att stekyta är svårsmält för de små magarna... det tycker jag mig känna igen, kan det vara så??
Stekt mat är väl inte särskilt snällt för magen och barns magar är nog inte tillräckligt utvecklade för stekt mat innan ett års ålder.
Trög jag e.
Tack!
Får och får. Beror ju på hur tåliga deras magar är och hur stekt maten är. Sotig mat skulle jag inte servera någon , men fint stekt mat har barnen fått sen dom varit 8-9 månader och det har gått bra.
Här kör vi med att vi äter samma hela familjen nu och det är på bvc inrådan. Att säga att det gäller från 1 år handlar väl mer om hur vana barnen har blivit med maten men om dom har ätit ordentligt i flera månaders tid så är det ju fritt fram vad jag förstått. Men man ska väl inte vrålsteka saker utan det är ju väldigt fina stekytor, inte nån hårdstekt kotlett eller knaperstekta bacon precis!