Kladdkaka med mintsmak?
Jag har snöat in på mintchoklad! Är det någon som har recept på kladdkaka med med mintsmak som ni har lust att dela med er av?
Jag har snöat in på mintchoklad! Är det någon som har recept på kladdkaka med med mintsmak som ni har lust att dela med er av?
Det är enkelt att bara lägga på After Eight på kladdkakan när kakan är alldeles färsk så smälter det över kladdkakan.
Gör en vanlig kladdkakesmet men ha i några droppar pepparmintolja (kan man köpa på apoteket).
NÄÄÄ fyyyy va jag började drägla nu
Gud va gött!!
...eller att blanda i after eight i smeten.
Snacka om sammanträffande, skulle in o kolla lite nyheter och då dök det upp ett recepttips där - brownies med mintsmak...
www.alltommat.se/recept
Tack för alla tipsen! Detta ska definitivt provas. Min svåger brukade baka chokladmuffins med nerpetade bitar av dajm i som var löjligt goda, hoppas det går lika bra med aftereight.....fast det gäller förstås att jobba fort så att man inte äter upp dem innan de hamnar i kakan!
Någon skrev häromdagen här... minns inte var... om att man gör vanlig kladdkaka och smular ner Marabou Mintchoklad i smeten!!
Det lät såååå gott
men GUUUD va gott
"Systrarna Perssons frestelse" finns på denna sida:
http://www.aftonbladet.se/matvin/article383807.ab
Har aldrig testat, men det är en kladdkaka med mintsmak i alla fall som jag tänkt testa. Tillräckligt god för att finnas med bland de sex godaste kladdkakorna i Aftonbladets kladdkaketävling i alla fall.
Åh den lät god!
Tänkte berätta hur det gick; jag tog det översta receptet i AnnaKays länk "kladdig chokladkaka" och använde mörk Lindtchoklad med mintsmak istället och istället för nougat ovanpå lade jag dit aftereight som jag smetade ut med bordskniv när den smält lite.
Den tog slut! Gästerna kunde inte sluta äta!
Mintchokladtårta med after eight:
www.ica.se/FrontServlet&state=recept&receptid=571430
Väldigt god men SÅ mäktig så det räcker med en väldigt liten bit annars mår man illa.
det finns krossad marianne på påse som man kan köpa . det brukar jag ha i både smeten o lite ovanpå kladdkakan .
Åh, finns det fortfarande? Jag har använt det förut, men har inte hittat det i affärerna på ett tag. Vore ju toppen om det finns!
Världen godaste och lättaste!
100 gram smör eller margarin
100 gram after eight
2 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2½ msk kakao
1½ tsk bakpulver
Glasyr:
150 gram after eight
Smöra och bröa en form med löstagbarkant, ca 21 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull på låg värme, dra kastrullen från plattan och lägg i after eighten. Låt smälta och rör till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör noga.
Blanda mjöl, kakao,bakpulver. Rör ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan 18 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan och täck toppen med after eight. Grädda ytterligare 5 min för att kakorna skall smälta och bred sedan ut dem försiktigt så de täcker hela toppen.
Låt stelna och ta försiktigt bort kanten. Förvara svalt.
Kan med fördel bakas dagen innan, blir bara godare och godare.
Skall ätas kall!
Ganera gärna med silverkulor!
gör ett vanligt kladdkakerecept typ
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
100 g smör
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
blanda även i bailey´s med mintsmak... ca 2-3 msk och ,
smöra och bröa en form och in i ugn på 175 grader i ca knappt 10 min känn med sticka så den är kladdig....