• Sevilla

    förgrädda pajskalet?

    Läste just det här receptet på pajdeg här på FL:

    "Här är världens bästa pajdeg. Går lätt att blanda ihop eftersom den ska vara ett uns kletig och degen blir krispig och fin när den är klar.

    ? 2 dl grahamsmjöl
    ? 2 dl vetemjöl
    ? 0,5 tsk salt
    ? 2 tsk bakpulver
    ? 0,5 dl olja
    ? 1,5 dl mjölk

    Gör pajdegen och låt den vila kallt i 20 minuter. Kläm ut degen i en springform och lägg i fyllningen. Grädda på 250 °c i 15-20 minuter."

    Nu tänkte jag göra en paj med äggstanning och tomat och ostbitar i, och då borde man väl ändå behöva förgrädda? Går det att göra med samma recept tror ni, det lät så bra annars! Är inte helt förtjust i vanlig pajdeg....

  • Svar på tråden förgrädda pajskalet?
  • Dimitra

    Åh vad kul att du hittat just det receptet

    Jag skulle förgrädda det lite faktiskt. Kanske 5 minuter och sen grädda det lite svalare och längre så att äggen hinner bli tillagade.


    The Dimitra universe.
  • Sevilla

    Ah, så himla praktiskt att just du kunde svara! Tips direkt från själva källan, det tackar vi för!

    Dåså, till grytorna

  • Dimitra

    Lycka till med matlagningen. Hoppas att det blir riktigt smarrigt


    The Dimitra universe.
Svar på tråden förgrädda pajskalet?