elegi skrev 2008-08-10 18:37:12 följande:
Å när ajg läser det där så inser ajg att ajg nog har ett allergianpassat recept...hmmmm...ska leta lite i mina gömmor, för det var ett recept där man använde kondenserad mjölk men då tråden handlade om mjölkallergiker främst så fanns ett annat alternativ, återkommer snart
Det var inte riktigt 3 ingredienser och iofs ingen grädde men mjölkfri matlagningsgrädde, ja ja längst ner finns receptet på kolasås
Banoffepaj (Recept från Criwi)
200 gram digestivkex (mjölkfria , finns flera sorter)
125 gram rumsvarmt smör eller margarin (mjölkfritt)
1 burk kondenserad mjölk (koka en mjölkfri kolakräm)
Bananer
2,5 dl vispgrädde (Gogreens mjölkfria vispgrädde)
ca 50 gram riven choklad (markattas mjölkfria)
Smula kexen och blanda med smöret. Tryck ut det i en pajform och ställ kallt.
Koka den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull i 3 timmar. Se till att vattnet täcker burken ordentligt och att det det kokar hela tiden! (Det blir kola)
Bred ut "kolan" över digestivbotten. Skiva banan och lägg på, bred över vispad grädde och strö slutligen över riven choklad.
Klar att servera! Smarrigt värre
Jag kokade den här kolakrämen:
Mjölkfri Kolakräm.
2 msk kakao
2 msk sirap
4 msk strösocker
4 dl Oatly´s iMat
ca 30 gram mjölkfritt smör
1 - 2 tsk vaniljsocker
Blanda ihop allt och låt det koka till en kräm.