Indiskt Ris
Hur gör dom? Vi käkade indiskt igår och basmati är det vet jag, men det gula och oranga i, vad är det?
Hur gör dom? Vi käkade indiskt igår och basmati är det vet jag, men det gula och oranga i, vad är det?
kanske gurkmeja
curry?! safran?
Vet att de på vissa indiska restauranger färgar riset med karamellfärg, inte så kul.
Annars så tror jag att gurkmeja också är rätt vanligt.
det är gurkmeja som är i riset...
aromatiskt gult ris:
,4 1/2 dl basmati ris
1 medelstora gula lökar
3 vitlöks klyftor
50g smör osaltat
3 kryddnejlikor
1 tsk gurkmeja
7dl vatten
1 1/2 tsk salt
1 lagerblad
1 msk olja
skala och fihacka lök+vitlök fint.
värm smöret i en kastrull på medelvärme.lägg i vitlök och hackad lök.fräs under omrörning till det mjuknat.lägg i ris ,gurkmeja ochrör om.häll i vatten,salt och lagerblad och kryddnejlikor
låt riset koka under lock ca 20 min tills riset är mjukt och vattnet är borta..dra åtsidan och låt stå 5 min.