Igår gjorde jag "lasange i gryta" till Hillevi, 9 mån, och den var god tyckte hon
Bara att trixa med mängden, detta blev till 2 dagars mat för henne, cirka.
Hillevi äter också lasange vi gör till oss. Vi brukar göra en variant med keso och rivna morötter som är en favorit. Vi utesluter såklart altet, och om vi vill ha får vi ta på vår mat sen
Jag föredrar den pastan (lasangepastan) eftersom den blir bra mycket mjukare än de andra sorterna, om man inte köper färsk pasta. Bara att dela den i mindre bitar och koka med såsen man gör eller i vatten.
Grytlasangen, som jag minns den
3 lasangeplattor, 20 min varianten
½ förp. passerade tomater
1½ dl vatten
½ lök
Squash, riven morot, majskorn...
½ dl mjölk
Riven ost
Muskotnöt, vitpeppar...
Hacka löken, tärna squash och skala och riv moroten. Fräs i lite olja i en gryta. Häll på passerade tomater och vatten. Krossa lasangeplattorna och häll i krosset. Låt småkoka (låg värme!) ca 10 minuter, tillsätt mjölk och nyriven parmesan eller annan ost. Låt sjuda lite till, känn så pastan är mjuk, späd ev med mer vätska. Klart!