• Glittrax

    Vad baka av Marabou Choklad?

    Nån som har smarriga recept där marabou choklad ingår, vann nämligen 2 kg choklad på tivoli igår.. och vill gärna baka av det! en del i alla fall!

  • Svar på tråden Vad baka av Marabou Choklad?
  • Glittrax

    Fru indosarie: ja jag har har faktiskt tänkt baka muffins. tack för tipset!

    flera?

  • Sunset 79

    chocklad muffins är grymt gott!!

  • bellanbus

    Maraboukaka


     


    Smet:
    2 dl socker
    2 ägg
    100 gram Marabou Daim
    80 gram margarin
    1 3/4 del vetemjöl

    Glasyr:
    100 gram Marabou Schweizernöt
    4-5 msk vispgrädde

    Gör så här:
    Vispa ägg och socker poröst.
    Smält Marabou Daim och margarinet.
    Blanda ihop ovanstående väl tillsammans med mjölet.
    Grädda i 175 grader i 20 min, längst ner i ugnen.
    Låt kakan svalna.

    Gör under tiden glasyren genom att smälta Marabou Schweizernöt ihop med grädden.
    Lägg på glasyren
    Toys and flavours....tjoss
  • Zanna1983

    En superdupergod chokladpaj kommer här!

    Mördeg:

    3 dl vetemjöl
    ½ dl socker
    125g smör
    1 äggula

    Blanda mjöl och socker på bakbordet eller i en matberedare. Hacka in smöret till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåpet i 30 min. (Jag brukar platta ut den i en form med löstagbar botten och sen in i kylen.)

    Fyllning:

    100g choklad, gärna marabou blockchoklad går super det med t ex odense
    100g smör
    1½ dl socker
    2 ägg
    1½ dl vetemjöl
    1 tsk vaniljsocker

    Sätt ugnen på 175 grader. Tag ut pajformen som stått i kylen. Bryt sönder chokladen och lägg den tillsammans med smöret i en kastrull. Låt det smälta på svag värme. Låt blandningen svalna något. (Ha gärna över blandningen i en plastunke.) Tillsätt sockret och rör kraftigt, tillsätt därefter ett ägg i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda vetemjöl och vaniljsocker och rör ner det i smeten. Bred ut smeten i pajformen. Grädda pajen mitt i ugnen tills fyllningen stelnar och får fin färg, ca 30min. Låt pajen kallna och sikta gärna över florsocker innan den serveras.

Svar på tråden Vad baka av Marabou Choklad?