• Lilaa

    Hur gör man filsås till fiskpinnar?

    blev sugen på det.

  • Svar på tråden Hur gör man filsås till fiskpinnar?
  • 68an

    Filsås?!
    Menar du vilken som helst typ av kall sås som kan passa till fiskpinnar eller en viss sort?

  • Lilaa

    Ja har du annat recept så mottager jag det gärna. men har för mig att det finns en sås som heter filsås, man brukade få det i skolan förr.

  • maria81

    jag brukar blanda majonäs (fettfri) med bostongurka och lite citrondroppar

  • ydniM

    rolig fråga såhär mitt i natten! =)


    torsdag: BF+13
  • Mälaröbo

    Jag brukar ta gräddfil och bostongurka för att få denlite syrliga smaken. ibland någon sked majonäs för att runda av.

  • maria81
    Mälaröbo skrev 2008-08-14 01:14:20 följande:
    Jag brukar ta gräddfil och bostongurka för att få denlite syrliga smaken. ibland någon sked majonäs för att runda av.
    åh vad bra, det ska jag ta nästa gång... den blir ju lite tjock med bara majjo
  • 68an

    Jag testa faktiskt att googla då jag aldrig hört ordet filsås och då ha rjag arbetat både i barnbespisningen och på restaurang men jag anar att det kanske inte är nåt som man benämner med "filsås" i nordligaste norrland och därav okänt för mig.

    Iaf hitta jag MÅNGA träffar på google och flera olika recept så sök så hittar du kanske ett som kan påminna om det du fick serverat.

    Själv äter jag till fiskpinnar Felix "fiskdressing" men oftast gör jag egen panerad fisk. Den är god iaf. www.felix.se/produkter_detalj.asp

    Sen gör jag egen men då är det ju med gräddfil, rom, rödlök, dill och lite salt o vitpeppar men det är nog inte så nära filsås tänker jag då jag såg recepten.

    Testa felixs och sen googla du så hittar du nog det du är ute efter. Jag skrev bara filsås.

  • Chokladmaräng

    68an:
    Här i Norrland kallas den SKARPSÅS och görs såsom Mälaröbo säger: gräddfil och bostongurka, en dutt majonnäs om man vill (behövs inte om man är som jag, fattig ;) )

  • Chokladmaräng

    Glömde säga: jag har fått lära mig av en mattant på en skola :)

  • 68an
    Chokladmaräng skrev 2008-08-14 01:19:48 följande:
    68an:Här i Norrland kallas den SKARPSÅS och görs såsom Mälaröbo säger: gräddfil och bostongurka, en dutt majonnäs om man vill (behövs inte om man är som jag, fattig ;) )
    Skarpsås känner jag igen, men är den inte lite mer avancerad?!
  • 68an

    En sås som annars är rätt ok är att ta creme fraiche och mjukost som tex vitlök av creme bonjour och en knippe dill plus lite salt o vitpeppar och ev. lite citronpeppar. Vipsa runt det o sen är det klart. Rätt gott.
    Funkar även att bre på rå fiskfilé o in i ugn ca 25 min i 225 gr.

  • Chokladmaräng

    68an skrev 2008-08-14 01:21:58 följande:


    Skarpsås känner jag igen, men är den inte lite mer avancerad?!
    Nej det är den faktiskt inte :)
    Ibland kan även det enkla vara sjukt gott :)
  • lovely lady
    3 dl gräddfil
    1 msk bostongurka
    lite pepparmix
    1 msk majonäs
    2 tsk senap


    Världsgod hemmagjord remouladsås!!!
    stolt mamma till Christian född 06-11-26
  • 68an
    Chokladmaräng skrev 2008-08-14 01:53:48 följande:
    68an skrev 2008-08-14 01:21:58 följande:
    Nej det är den faktiskt inte :)Ibland kan även det enkla vara sjukt gott :)
    Jo absolut men jag hade för mig att skarpsås var med ägg, senap o lite mer ingredienser. Fast skarpsås är jag inte van vid heller från mina trakter men jag har ju hört talas om det.
Svar på tråden Hur gör man filsås till fiskpinnar?