Har en fråga ang. köttpålägg!
Är det okej att äta rökt skinka, nötrulle (rökt) ??
Fattar inte riktigt i kostråden om man ska undvika eller ej.
Är det okej att äta rökt skinka, nötrulle (rökt) ??
Fattar inte riktigt i kostråden om man ska undvika eller ej.
Hmm, hur vet man om det är varm eller kallrökt tro??
luddigt, ja.. Äter nötrulle jämt o vill gärna fortsätta med det..
Varmrökt är alltid ok.
Lufttorkat o kallrökt bör man undvika.
Men om man fryser det i 3 dygn så är det ok.
Står i kostråden.
Jag äter rökt kalkon och skinka som pålägg vad jag förstår så kan man äta det så länge det inte närmar sig bäst före datum osv. Och inte kallrökt och luftorkat och allt det där :)
Nötrulle är brukar vara varmrökt.
Kallrökt har samma utseende och koncistens som lufttorkat bara att det smakar rökt också. Brukar dessutom vara typ 100:- dyrare /kg om inte mer.
La Lola skrev 2008-08-14 15:03:51 följande:
Innebär det att man även kan äta salami som har varit infryst? (Fast det står på slv.se att man ska undvika salami...)