• daisy78

    hur beräkna åtgång av rostbiff och skinka

    Hej
    Jag har dop för min dotter om 2 veckor och i samband med det ska vi bjuda på lättare lunch bestående av potatissallad och div kallskuret dvs rostbiff, skinka osv. Nu till mitt problem: hur beräknar jag hur mkt som går åt? Vill inte köpa för lite men inte heller på tok för mkt...
    Jag vet inte ännu exakt hur många vi blir för sista dag för osa är om en vecka men jag tror det blir 50-60 st totalt...

    Någon vänlig som kan hjälpa mig?

  • Svar på tråden hur beräkna åtgång av rostbiff och skinka
  • Schnauser

    Det jag fick lära mig när jag jobbade i kök:
    En portion kött räknas från ca 100-150 gram. Kallskuret lite mindre - ca 80-100 gram.

    50 gram skinka per person = 3 kg skinka
    50 gram rostbiff per person = 3 kg rostbiff

    Då blir det 100 gram per person om de tar 50 gram skinka och 50 gram rostbiff. Du kan räkna hälften för barn - och då blir det lite mindre kött att köpa.

    Här är en sida som beskriver hur man räknar:
    http://www.giviktkoll.se/default.aspx?id=7258


    Jag har fått JOBB! Är så himla glad! Fre 30/5 - Första arbetsdag.
  • Freiya

    jag tycker alltid att rostbiffen går åt först, så jag hade nog köpt lite mer rostbiff!


    Nu flyger vi, sa räven. Kastade grisen i tryckkokarn.
  • Schnauser
    Freiya skrev 2008-08-14 18:57:02 följande:
    jag tycker alltid att rostbiffen går åt först, så jag hade nog köpt lite mer rostbiff!
    Ja, det håller jag med om. Man måste även tänka på vad folk äter mest.
    Jag har fått JOBB! Är så himla glad! Fre 30/5 - Första arbetsdag.
  • cityviola

    Ca 100g per person är ett bra riktmärke. Tänk på att be dem skiva väldigt tunnt när du beställer så blir det fler skivor.

Svar på tråden hur beräkna åtgång av rostbiff och skinka