Recept på kall marinerad fläskfile
Som rubriken lyder..har någon något gott recept på kall marinerad fläskfile?
Söker även recept på kall marinerad kycklingfile...
Som rubriken lyder..har någon något gott recept på kall marinerad fläskfile?
Söker även recept på kall marinerad kycklingfile...
Rosmarinsmarinerad fläskfilé
30 Portioner
3 kg Fläskfilé
3 msk Smör
Marinad 1
2 l Vatten
100 g Salt; fint eller grovt
10 Kvistar rosmarin; rejäla, -ELLER
1 msk Torkad rosmarin
6 Vitlöksklyfta; skivad
2 tsk Grovmald vitpeppar
Marinad 2
3 Citron; strimlat skal av
4 dl Olivolja
4 msk Färsk rosmarin; hackad ELLER
2 msk Torkad rosmarin
1 Vitlöksklyfta; stor
1 tsk Grovmald vitpeppar
Saftig fläskfilé med fin sälta och smak av rosmarin, citron och vitlök.
Sätt ugnen på 125 grader. Putsa filéerna fria från hinnor och fett. Bryn dem runt om i smör och lägg över dem i ugnssäkra formar. Stek dem tills innertemperaturen är 65-70 grader, 30-40 minuter. Gör under tiden marinad 1. Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlöksklyftor och peppar. Låt kallna. Lägg ner filéerna i marinaden och förvara kallt ca 12 timmar. Ta upp filéerna och häll bort marinaden. Skär det gula av citronskalen i strimlor med zestejärn eller potatisskalare och kniv. Förväll dem i 1/2 minut och häll av vattnet. Blanda citronskalet med resten av ingredienserna till marinad 2. Skiva filéerna tunt och häll över marinaden några timmar innan festen.
**************************************************
Dubbelmarinerade kycklingfileer
Bra både på buffébordet och till picnicen.
Marinad 1
2 dl Yoghurt
1,5 msk spiskummin
2 vitlöksklyftor
Låt fileerna marinera några timmar eller över natten innan du steker de gyllene i en stekpanna, eller på grillen.
Marinad 2
1/2 dl olivolja
1/2 dl vatten
1/3 dl vit balsamvinäger
2 tsk spiskummin
1 hackad vitlöksklyfta
3 msk kryddgrönt, finhackat
1 tsk salt
Gör gärna marinad 2 samtidigt som marinad 1 så att den får stå och gotta till sig. När fileerna är stekta och har svalnat så skivar du dem tunnt och häller över marinad 2. Det är pefekt att packa fileerna skivade i en burk, hälla på marinaden och sen ge sig ut på picnic, lagom tills det är dags att äta är de färdigmarinerade.
Tackar för recepten...de låter mycket gott!!