Pastöriserad brie?
Jag var på Ica maxi idag och tittade på en brie ost från eldorado tror jag, då står det att den är gjord på pasöriseserad komjölk, borde man inte kunna äta den då?
Jag var på Ica maxi idag och tittade på en brie ost från eldorado tror jag, då står det att den är gjord på pasöriseserad komjölk, borde man inte kunna äta den då?
Vad jag har hört så ska man inte äta mögelostar överhuvudtaget vare sig den är pastöriserad eller inte.
precis står på livsmedelsverkets hemsida om råd för gravida
brieost är ju en vitmögelost... och det ska man inte äta. så spelar alltså inte nån roll om den är patsötiserad.
Ok, det står på den broschyren från bm att man ej ska äta något opastöriserat, det var därför jag undrade.
Finns det egentligen några ostar förrutom mögelost som är opastöriserad?
Ostguide, jättenkel att förstå:
www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&epslanguage=SV
Finns massor med hårdostar som är opastöriserade. Men de är av den dyrare sorten som Gryere, Apenzeller osv. Hårda desertostar. Inte vanlig präst, herrgård, greve, dessa har jag aldrig sett opastöriserade iaf.
om du vill käka brie; gör en brietårta. gott, enkelt och gravidvänligt! behövs: hel brieost (rund), körsbärstomater samt färsk basilika. Fördela hackad tomat över osten, strö över basilikablad och släng in i ugnen. När du ser att det bubblar kan du låta det stå ett tag, så vet du att alla ev bakterier har kolat vippen. ska nog göra en själv snart