Era bästa fläskfilé recept
Ge mig era bästa recept på fläskfilé, det är ju så gott
Ge mig era bästa recept på fläskfilé, det är ju så gott
Det här tycker jag är supergott! Soltorkade tomater och fetaost i fläskfilén och honungsgrillkrydda på, mitt favoritrecept just nu!
www.santamaria.se/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.RecipeServlet&p=r4b&id=5542
Thailändsk fläskfilé
4 Port
500g fläskfilé
2-3 purjolökar
2-3 vitlöksklyftor
½ - 1 tsk sambal olek
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk ingefära eller 1 tsk malen
1 kycklingbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Stek köttet i smör ca 3 minuter per sida, salta o peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp.
Servera med kokt ris eller bulgur.
Det här är mitt favorit recept:
Marinerad fläskfilé ca 10 port.
1,5 kg fläskfilé
Krossad grönpeppar
Finstött rosmarin
Timjan
Vitlökspulver
Grillkrydda
Salt
Paprika pulver
Klappa in ordentligt med kryddor i köttet, låt "verkar" i 1 dygn. Helstek sedan filén 225 grader 20-25 minuter i mitten av ugnen.
Marinad
½ msk saöt
1 dl balsamvinäger
3/4 dl vatten
2 ½ dl majs- eller solrosolja
3 st pressade vitlöksklyftor
1 msk finhackad lök
1 pkt djupfrysta örtkryddor provencale
½-1 dl kapris
Skär köttet i skivor och lägg det i marinaden. Häll gärna ner skyn från stekningen.
Denna rätt bör göras färdig minst ett dygn i förväg.
Köttet serveras kallt med potatisgratäng eller potatissallad.