Mintbakelser Ca 20 st
Ugnstemp:175 grader Varmluft:175 grader
Bottnar:
3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
3 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 ägg
3 msk socker
15 droppar hushållsarom (pepparmint)
Garnering:
4 dl florsocker
1 äggvita
2 msk pressad citronsaft
25 g kokosfett
8 droppar hushållsarom(pepparmint)
1-2 droppar grön hushållsfärg
pistaschnötter
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl,potatismjöl och bakpulver.
Vänd ner blandningen i smeten.
Häll den i smord och bröad långpanna,20*30 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Låt kakan stå kvar i formen några min.Stjälp upp på galler.Låt den kallna.
Skär den i romber eller kvadrater ca 5*5 cm.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa grädden till fast skum.
Vispa ägg och socker.Ta upp och smält gelatinbladen i kastrull eller microvågsugn,full effekt,max 800 W,30-60 sek.
Häll ner lösningen under vispning i äggsmeten.Tillsätt grädden.Smaksätt med mint.
Dela kakbitarna i 2 bottnar under tiden som krämen stelnar något.Bred den mellan bottnarna.Ställ kallt att stelna.
Rör florsocker,äggvita och citronsaft till en jämn glasyr.tillsätt smält kokosfett.Smaksätt med mint.
Färga glasyren grön.Glasera bakelserna.
Garnera med en pistagenöt.Låt glasyren stelna.