Mitt tomatsås blir alltid lite för syrlig... hjälp!!
Lagar just nu tomatsås
jag hoppas att det ska bli bättre, för nu tänkte jag låta den koka i minst en timme, kan det hjälpa mot syrligheten?
ngn som har ngt tips?
Lagar just nu tomatsås
jag hoppas att det ska bli bättre, för nu tänkte jag låta den koka i minst en timme, kan det hjälpa mot syrligheten?
ngn som har ngt tips?
En liiiiten nypa socker gör susen!
Slå i en tesked socker och smaka av, hjälper inte det så ta i ytterligare en tesked socker.
Socker är inte alltid av ondo, jag lovar! :)
(Extra gott brukar jag tycka att det är med farinsocker eller råsocker.)
ta i lite strösocker eller honung.
Rivna morötter fungerar också.
Man måste nästan tillsätta något sött för att få fram en god tomatsås.
ah okej, ja nu har jag haft i lite socker, så det smakar lite bättre nu.. men morötter visste jag inte om, testar det om det inte räcker med sockret :) tack så mycket
Ja, rivna morötter eller honung känns kanske lite nyttigare eller frächare än socker. Fast man behöver så lite så det är ju ingen fara.
lite grädde i funkar ju också
Tomater kräver nästan socker. Det väger av perfekt.
Jag brukar ha en nypa socker och en nypa kanel