Please - ge mig några goda recept: har några kycklingfiléer!
Jag har verkligen idétorka! Helst ska det vara recept i grytform.
Jag har verkligen idétorka! Helst ska det vara recept i grytform.
skala o hacka en stor lök, fräs i lite smör, fräs tärnad kyckling.
ha i en burk kokosmjölk,, krydda. Häll ner en burk ananas o ett stort tärnat rött äpple.
servera med ris.
Fräs en hackad lök o ett pkt bacon i bitar. Bryn kycklingen i bitar. Häll över grädde, tomatpuré o pressa i en klyfta vitlök o 2 krm dragon. Låt det puttra samtidigt som du kokar riset.
Denna är inte i grytform, men det är så extremt gott!
Till en liten form, dubbel såssats för normal (om man älskar sås som jag gör )
Kyckling
2 dl grädde
2 dl riven ost
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning.
Värm upp allt förrutom kycklingen i en kastrull så buljongen löser sig.
Lägg den råa kycklingfilén i en form och häll all såsen över.
Låt stå i ugn 30-35 minuter i 225 grader.
Servera med sallad eller ris och samt en god baguette. Den var även supergod som pastasås, strimlade då kycklingen och kortade tiden i ugnen. Tagiatelle var bäst till.
kyckling i ugn:
ugenne ca. 200gr.
rökt skinka strimlas
creme fraiche
senap
ost (lagrad)
Blanda samma allt, smeta över kycklingen. in i ugnen tills det e klart.
serveras med klyftpotatis eller ris *mumma*
brasiliansk kyckling gryta..
super god En av sonens favoriter, vi brukar tillsätta en klick smör i hans tallrik eftersom den är utan fett..
1 st kyckling, hel eller delar
2 msk olivolja
2 st gul lök(ar)
1 burk(ar) krossade tomater
2 dl hönsbuljong, vatten + tärning
0,5 dl kokosflingor
2 tsk koriander, malen
1 krm chilipulver
salt och peppar
2 st vitlöksklyfta(or)
Garnering
1 kruka(or) färsk koriander
2 dl jordnötter
Jag brukar inte garnera, men min man brukar ha nötter till. sen har vi bytit ut krossade tomater mot passerade istället... mumma!!!
Kycklinggryta:
Koka 2-4 kycklingfileer i ca 15min med 5-8kryddpepparkorn
(kycklingen ska vara nästan helt färdig innuti.) SPARA VATTNET!
Skär bitar av röd-grön och gul paprika, stek dem så de blir lite mjuka (inte jättemjuka!)
Dela kycklingfileerna i bitar ca 1*3cm kanske. stek dessa med lite margarin, och krydda med cayenne peppar och ganska mycket paprikapulver. Stek tills de är helt färdiga.
Ha paprikan+kycklingen i en kastrull/gryta. Slå över 3 el 5 dl grädde (välj själv hur onyttig du vill va) och fyll på med ca 6-10dl av vattnet du sparat. (beror ju på hur mycket sås du vill ha.) Låt koka upp och smaka av med salt och ev mer paprikakrydda eller cayennepeppar. Mums till ris!
Fräs gul lök och vitlök. Häll i curry och fräs på i några sekunder. Häll i en burk kr. tomater och en hönsbuljongtärning. Låt puttra ett tag, ca 20 min. Fräs kyckling och bacon och häll i grytan.
Creme fraiche glömde jag skriva med. Ha i det bara det sista minutrarna.
Blanda yogurth och Tandoori krydda, marinera fileérna i blandningen. Grilla eller släng in i form i ugnen. Supergott och superenkelt. Servera med ris och sallad.
// Petra