Recept på fläskfile pasta
Någon som har ett smarrigt recept på pasta sås med fläskfile?
Någon som har ett smarrigt recept på pasta sås med fläskfile?
nån??
Här kommer ett super smarrigt recept, och otroligt lätt!!!
Bryn fläskfile (tärnade bitar, eller halva skivor)
Ta 2 stora bruk creme bonjour vitlök, (osäker på stavning )
Blanda med 3 dl grädde.
Lite persilja.
1 skvätt kalvfond
S+P
Ev lite extra vitlök.
Koka ihop allt och smaka av.
Till det är det super gott med färsk pasta eller tagliatelle
Jag steker fläskfilén i skivor med lök och färska champinjoner. När det fått färg häller jag på grädde och creme fraiche, kryddar med buljong, salt och pepparmix. Låter det småkoka tills köttet blivit mört, 20-30 min kanske. Serverar med färsk pasta och pressgurka.
Fler smarriga recept?
Stek filen i strimolor, fräs med färska champinjoner, tärnad röd o grön paprika o lite lök.Bland i en milda culiness av valfri smak o späd med lite grädde till önskad konsistens.
Eller stek filen i strimolor o häll på grädde o gorgonzola ost o servera med pasta. MUMS
Fler??
Skiva och bryn ca 600 g fläskfilé + en burk champinjoner.
Koka upp 3 dl matlagningsgrädde, en kött/svampbuljongtärning och en rejäl sked senap. Rör ner en burk creme fraiche och sänk temperaturen.
Krydda med soja, salt och peppar. Red ev om såsen är för blaskig. Häll ner fläskfilén och svampen och låt puttra en stund.
Servera med valfri pasta, t ex penne.
FLÄSKFILÉ I VITLÖKSSÅS
5-6 hg fläskfilé
2 hg färskost, vitlök och örter
1 dl köttbuljong
2 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
lite soya
? Skär köttet i skivor, banka ut, stek
? Värm ihop färskost, grädde och buljong
? Krydda
? Tillsätt lite soya för färg
Lägg i köttet, låt puttra några minuter
Fläskfilé baconbus
För 4 personer.
Ingredienser
600 g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk champinjoner
2,5 dl grädde
2 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta
Kalvfond
Riven ost
Gör så här
Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.
Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.