god sås man kan ha till kyckling och ris???recept...
skulle vilja veta vad ni ha till ris och kyckling förrutom currysås.....
skulle vilja veta vad ni ha till ris och kyckling förrutom currysås.....
Vi äter aldrig bara kyckling, sås och ris. Torrt och eländigt tycker vi. Så jag tipsar om att göra en gryta med de grönsaker du har hemma. Ha gärna i bacon eller någon kryddkorv. Ger god smak. Gillar du grädde eller creme fraiche så använd det annars brukar jag använda buljong och krydda med dijonsenap, chilisås, krossade tomater edyl.
Det godaste tycker jag är om man gör helstekt kyckling i ugn. På skyn som blir när den är färdig gör jag en god sås. Om du istället har potatis till tar du potatisvatten och blandar med skyn. Har du ris kanske du kan ta vatten från broccoli el annan grönsak som kokas till.
Visst går det med vanligt vatten kanske men det bli godast om det kokats med något. Sen häller jag på creme fraiche el matlagningsgrädde, salt, vitpeppar och soya. Den blir så god! Lite redning behövs också.
Det lättaste du kan göra till är typ å ta lite creme fraiche å vatten.. Å så blanda det med hönsbuljong å basilika. Så har man en jättegod sås. :) Man kan juh byta ut creme fraichen mot annat, grädde eller vad som..
Crem fraiche, grädde, köttbuljong, lite soya, citron sen har jag i de kryddor jag är sugen på just då...blir såå gott, citronen gör såsen så fräsch
1.ananas/apelsin juice, grädde, buljong koka upp o marinera kycklingen i (som är lätt stekt med lite ingefära) o sen in i ugnen...
2.grädde, creme fraiche, soya, sambal oelek, häll över rå kyckling in i ugnen..
båda jääättelätta o suuuuupergoda
När vi lagar kyckling och ris så gör vi till en sallad med tomater, lite lök...det blir gott och inte torrt. Fast det är ju inte någon riktig sås...
Knorr ( färdig ) pepparsås, är alldeles ljuvlig att ha till ris och kyckling! :)
Fetaoströra passar till allt! :)
fetaost
grekisk yoghurt
vitlök
timjan
olivolja
Mumma.
En variant som är nog så god är att göra en såsblandning på creme fraiche, rivost, örtkryddad buljongtärning (du smular ner buljongtärningen i blandningen) en klyfta vitlök, salt & svartpeppar. Bryn kycklingfilén först, lägg i ugnsfast form och på med blandningen och toppa med lite riven ost. In i 225 grader i ca 30 min eller tills blandningen har fått fin gyllenbrun färg.
Inte nyttigaste tugget men gott och enkelt.
Tzatziki! Supergott!
Vi gör även en sås på creme fraiche och tacosås ibland.
Vi gjorde en "grillsås" i sommras som blev en stor favvo för hela familjen.
Den borde funka fint till kyckling och ris (fast det är ju lite curry)
Värm olja och curry i gryta
mosa en banan
rör i ca 2-3 msk mango chutney (mer eller mindre efter smak)
rör i mellan 1-2 dl turkisk youghurt (höfta så du får en bra såsig konstistens)
Rör ner curryolja efter smak
Salta efter smak
Det fanns ett recept första gången jag gjorde den men sen taooade jag bort det och har höftat och det går bra det med
Blanda en creme fraiche paprika-chili med en naturell creme fraiche.
Lägg kycklingbitar i en ugnsform och häll över såsen, baka i ugnen tills kycklingen är klar, mumsmums!
har bara ätit till grillad kyckling men bör funka till all sorts kött..
kräm fräsh, soya och typ gräddmögelost (eller vad det heter)
koka ihop det och det blir mumma (det sr dock ut som att såsen är möglig med sina gröna ostmögel prickar i mend et smakar gott)
rödvinsås:D mums