• Vhilma och Victor

    Ugnspannkaka

    Har bara en enkel fråga om VARFÖR min ugnspannkaka blir så förbenade PLATT!!?? Inte kul.. *ARG*
    Har ni några bra tips och ideèr?

  • Svar på tråden Ugnspannkaka
  • Min högsta önskan

    Hade samma problem..
    Hade fått receptet av min mamma och hennes blev alltid hög och fin!
    Tillslut kom vi fram till att min plåt är större än hennes..
    Så ett tips från mej är att ta en mindre form, eller öka på satsen lite!

  • Carisma95

    Inga bra idéer sådär spontant.
    Men gör själv med: 

    3 ägg
    8 dl mjölk
    4 dl mjöl
    1 tsk salt

    Och använder sen en "vanlig" plåt, som man har i ugnen, men inte den helt platta utan den med lite "förhöjda" kanter.


    A stumble may prevent a fall....
  • Freiya

    jag tar också en mindre form. en som är som en halv långpanna, typ.

  • Carlshägg52

    1l mjölk
    6dl mjöl
    3ägg salt & socker

    Smält smöret innan i pannkaks formen.

    225gr/25-30min

  • magdalena 80

    Går att byta ut äggen mot bakpulver om man vill. Ett ägg är lika mycket som en tsk bakpulver.

  • Malleballebuse

    Jag brukar också ha i lite bakpulver. Gör efter det vanliga receptet + lite bakpulver.
    Brukar bli bra.

  • Mimmicry

    magdalena 80 skrev 2008-08-28 14:56:44 följande:


    Går att byta ut äggen mot bakpulver om man vill. Ett ägg är lika mycket som en tsk bakpulver.
    Men vad håller då ihop pannkakan?
  • HelenS

    Min blir också konstig. Ändå gör jag i en mindre form. Den ser ut som flera bergskullar i ugnen sedan sjunker den ihop och blir som ett skal utan innehåll

  • Heavenlyfaith

    Fel recept eller att man öppnar ugnsluckan under tillagnignstid.


    Jag kan inte bli frisk men kan välja att leva lycklig som sjuk
  • Lindy79

    Jag brukar låta smeten stå och svälla under en dag (gör den på förmiddagen och tillagar på eftermiddagen). Då brukar den bli tjock och mumsig.
    Men öppna INTE ugnsluckan innan det är dax att ta ut den.

  • Bäbiskorven

    Jag kör på Vår Kokboks recept men har i ett extra ägg och lite bakpulver. Min sjönk också ihop förut, men med detta blir den jättefin. Tar heller inte en fullstor ugnsplåt, utan en något mindre "lasagneform" typ. Blir perfekt! Och så massa stekt fläsk i och hemrörda lingon. Ååå, vad hungrig jag blev!

  • HelenS

    Skall göra en fläskpannkaka nu. Synd bara att den inte hinner stå och svälla... men kanske skall prova ett extra ägg och lite bakpulver.

  • Vhilma och Victor

    Ok.. Nu har jag lite hum om varför den sjunker ihop! Tack för alla svar! =)

  • Carlshägg52

    Min ugnspannkaka

    1l mjölk
    3-4 ägg

    salt+ socker efter behag
    6dl mjöl

    Lägg några smörklickar på plåten som får smälta ut först innan smeten hälles i.

    Grädda i 225 gr värme i ca 20-30 min. Den får inte bli för mörk.

Svar på tråden Ugnspannkaka