• Ichund

    Måste man inte alltid ha smält smör i muffinssmet?

    hittade ett recept, står 126 g marg som man ska vispa poröst med socker men det står inte att man ska smälta det...

    vad tror ni?

  • Svar på tråden Måste man inte alltid ha smält smör i muffinssmet?
  • Elinore

    nej det måste man inte..ska det vispas poröst kan det inte vara smält

  • Caranlachiel

    Måste måste du nog inte, men jag gör alltid det. Blir så svårt att vispa annars...


    Vecka 11 - and counting!
  • Ichund

    men det blir ju liksom ingen rinnande deg om man sen blandar i möjblandningen...hm?!

  • Ichund

    spelar det nån roll tror ni?

    har alltid vispat annars :)

  • J W

    Man ska INTE smälta smör som ska vispas poröst med socker...
    Det ska vara mjukt, rumstempat.

  • J W
    Ichund skrev 2008-08-29 13:16:49 följande:
    men det blir ju liksom ingen rinnande deg om man sen blandar i möjblandningen...hm?!
    ska det inte vara nån vätska i smeten?
    Recept där man blandar smr och socker och sedan tillsätter äggen blir inte lika rinniga som där man vispar ägg/socker.
  • Miss Lau

    Jag smälter alltid smör om det ska vispas poröst tillsammans med socker, hur lyckas man annars?

  • Ichund

    jo ägg och sedan mjölk, ni tror alltså de tblir bra?

  • J W
    Miss Lau skrev 2008-08-29 13:20:40 följande:
    Jag smälter alltid smör om det ska vispas poröst tillsammans med socker, hur lyckas man annars?
    Smör blir ju mjukt
Svar på tråden Måste man inte alltid ha smält smör i muffinssmet?