brända i botten!?
Varför blir mina kanelbullar brända i botten??? Gräddar i mitten av ugnen i den temp som står i receptet 250 grader 5-8 minuter???
Varför blir mina kanelbullar brända i botten??? Gräddar i mitten av ugnen i den temp som står i receptet 250 grader 5-8 minuter???
Det där med tider värme och nivåer i ugnen kan ju skilja en del mellan ugnar. Prova att ta ut och kolla lite tidigare nästa gång tex. Eller höj bullarna ett snäpp alternativt sänk temperaturen något. Men jag skulle tro att det räcker med att ta ut de lite tidigare kan ju räcka med dån minut (5 min istället för 7-8).
du kanske har ojämn temperatur i din ign. prova att ha dom lite högre upp.
Vill inte gärna ta ut dem tidigare då jag tycker att de blir för "bleka" då. Kansek sätta dem lite högre upp vore lösningen....
när jag gräddar så brukar jag bara ha 225grader i ca 10 min istället...
Puss och Kram skrev 2008-08-31 15:37:27 följande:
ja mina blev oxå helt svarta i botten sist medans de var bleka på toppen. trist
ska oxå testa råden
lägga bakplåtspapper under formarna å ta lite mindre smör i bullarna.
tack tack