• Segelvind

    brända i botten!?

    Varför blir mina kanelbullar brända i botten??? Gräddar i mitten av ugnen i den temp som står i receptet 250 grader 5-8 minuter???

  • Svar på tråden brända i botten!?
  • strojes

    Det där med tider värme och nivåer i ugnen kan ju skilja en del mellan ugnar. Prova att ta ut och kolla lite tidigare nästa gång tex. Eller höj bullarna ett snäpp alternativt sänk temperaturen något. Men jag skulle tro att det räcker med att ta ut de lite tidigare kan ju räcka med dån minut (5 min istället för 7-8).

  • Nåån

    du kanske har ojämn temperatur i din ign. prova att ha dom lite högre upp.

  • Segelvind

    Vill inte gärna ta ut dem tidigare då jag tycker att de blir för "bleka" då. Kansek sätta dem lite högre upp vore lösningen....

  • Puss och Kram

    när jag gräddar så brukar jag bara ha 225grader i ca 10 min istället...

  • Miltons Mamma

    Puss och Kram skrev 2008-08-31 15:37:27 följande:


    när jag gräddar så brukar jag bara ha 225grader i ca 10 min istället...
    Ja samma här. pröva det.
  • alla signaturer upptagna

    ja mina blev oxå helt svarta i botten sist medans de var bleka på toppen. trist

    ska oxå testa råden

  • älska livet

    lägga bakplåtspapper under formarna å ta lite mindre smör i bullarna.

  • alla signaturer upptagna

    tack tack

Svar på tråden brända i botten!?