• Sunshine79

    Frysa kantareller??

    Hej
    Undrar om det går att frysa in kantareller???....fast ja jag vet nog att det går menrättare sagt hur blir det sedan när man tinar upp kantarellerna...vattniga??? eller bra???
    Ärd et någon som vet?

  • Svar på tråden Frysa kantareller??
  • raspberryrevolution

    du kan ju förvälla dem och sen frysa dem, det blir ju inte som nyplockade... eller torka dem kanske?

  • Lena

    stek dem utan matfett tills de inte vätskar längre. Låt dem kallna och frys sen in dem. När du tar upp dem är de som nystekta.

  • Sunshine79

    jätte bra tack!!!...hittade jätte många i skogen, och det fanns ännu fler...då få man passa på

  • Mayen

    Min mamma har hela frysen full med kantareller som hon först förvällt. Det känns i princip ingen skillnad på dem och på alldeles nyplockade svampar!

  • Chivaz

    Som Lena sriver så ska du inte navända matfett när du förväller dem för då håller de i princip hur länge som helst i frysen.

  • gmt

    jag rensar o skär i bitar -

    lägger i stekpannan o värmer tills dom har gett ifrån sig vätska

    häller upp i burk o svalar av

    på med lock o in i frysen

    När jag sedan ska äta dom lägger jag dom i varm stekpanne o steker bort spadet

    klickar på smör o bryner - o så är dom precis till att äta

  • Chivaz

    Glömde skriva att du ska frysa dem med spadet.

  • gmt

    samma här

    jag fryser dom oxå i spadet!

  • Sunshine79

    Jätte bra...tips...frysa in med spadet, annars hade jag säkert inte gjort det....smart för då kan man bara tina upp det, och steka bort i i spadet!!!.....

  • Sunshine79

    Det här med kantareller är helt nytt för mig......har aldrig plockat eller köpt kantareller....var med en kompis som brukar göra det....och helt plöstligt är det kul och gott....

Svar på tråden Frysa kantareller??