• Mosaik

    hyvla choklad?

    hur gör man? vill ha lite vit choklad som dekoration runt tårtan, på brickan... tänkte att det blir fint med sånna där chocklad spiraler, hur gör man det? om man hyvlar med osthyvel hur blir det då? ska chokladen vara kall eller rumstemp?
    tips tack

  • Svar på tråden hyvla choklad?
  • Aiwendil

    Smält choklad på ett smörpapper och sen hyvlar du den när den är ljummen.
    Rulla ihop dom lite försiktigt.
    Egentligen ska man temperera chokladen men det är inte jättenödvändigt!

  • Aiwendil

    Smält den över vattenbad alltså!

  • Mosaik

    jaha, är det så man gör.. alltså häller man ut den i en enda klump/pannkaka då? och sen hyvlar man den smala sidan? fattar noll Generad 

  • Aiwendil

    Du kan hylva på vilken sida du vill men jag "brukar" hyvla på den stora platta sidan!

Svar på tråden hyvla choklad?