Hur får man hembakat bröd knaprigt på ytan?
Som det låter, hur får man brödet mjukt inuti, med knaprig kant?
Som det låter, hur får man brödet mjukt inuti, med knaprig kant?
inte pensla med något och låta kallna UTAN bakduk.
Pensla med vatten innan du stekar brödet i ugnen.
Öppna ungsluckan då och då och spreja vatten med en blomspruta, eller låt det stå en skål med vatten längst ner i ugnen.
lite olika bud, men tack!!
Pensla med vatten!
Ett bra sätt att få brödet knaprigt är att pensla försiktigt med lite honungsvatten. Honungen karamelliseras vilket ger en krispig yta (fungerar bra när man ska steka kött i ugnen också till exempel). Brödet ska också svalna utan bakduk.
Spraya* vatten på bröden precis innan de skall in i ugnen (ist f pensling). Efter 10 min öppna ugnsluckan och spraya* lite mer vatten. Grädda färdigt och låt sedan svalna utan bakduk.
* "Pumpa" bara ca 3 ggr. Det skall bli fuktigt inte blött.
he he ok det kanske är bra att spraya vatten men inte så det blir blött iallafall!
Jag vill ju verkjligen inte ha hårda kanter så jag vet bäst de omvända
jättebra tips! tack!!
funderar på att köra en kombination - spraya honungsvatten
och sen svalna utan bakduk.
finemang
När jag bakade i helgen hade jag en tom plåt längst ner i ugnen och sen när det var ca 15 min kvar hällde jag ett par dl vatten på den. Blev en grym yta som höll sig krispig! Såg tips när jag letade surdegsrecept..