• Shagwell

    Varför misslyckades jag med pannacottan?

    Har gjort pannacotta vid några tillfällen, sist misslyckades jag med att få den stel. Den stelnade liksom på ytan men vart mjuk/gojjig/kletig inuti. God smak men inte så hård den ska vara. Någon som vågar sig på en gissning till misslyckandet?
    Jag lät kokosmjölken och grädden koka upp, tog av från plattan och hällde i gelatinrörat (gelatinpulver jag låtit stå i kallt vatten och svälla) Upp i formarna och in i kylen i mer än 5 timmar.
    Vid tidigare tillfälle har jag för mig att det stått att man ska koka i typ 5 min, låta svalna något och sén i med gelatinet..är det där jag felade?
    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Varför misslyckades jag med pannacottan?
  • Carisma95

    Det var längesen jag gjorde pannacotta. Men som du säger, har också för mig att grädden och det ska svalna till ca 37 grader innan man häller i gelatinet.


    A stumble may prevent a fall....
  • Lilith74

    Gelatinet är stärkelse, jag antar att det förstörs av att hällas i kokhet grädde. Det är lite som jäst, tror jag.

  • Tecken

    Fast jag har lagt i gelatinblad i typ 90-gradig vätska, och det har stelnat...

Svar på tråden Varför misslyckades jag med pannacottan?