• anits83

    Skillnad på vanilj och marsan sås?

    Ingen säger jag. men killen säger annorlunda att det är skillnad visst. PÅ ekströms så står det både vaniljsås och marsansås.

    Jag kan tänka mig att vaniljsås är mera rinnig och marsan sås kankse är tjockare och används i tårtor men är endå vaniljkräm kanske?

    Snälla hjälp mig med denna inneståend tvist som pågår hemma i köket

  • Svar på tråden Skillnad på vanilj och marsan sås?
  • Solan01

    Jag trodde också att det var samma.

  • Laire

    Det är inte så att Marsán egentligen är ett varumärke, som i dagligt tal blivit synonymt med produkten? Bara en gissning...

    På Ekströms hemsida står det på Marsánen: "Blir Vaniljkräm eller Vaniljsås, Välj mellan kokbar eller snabb marsan. från Ekströms."


    Många som yttrar sig har ingen egen mening, bara motsatsen till andras.
  • Scraptroll
    vaniljsås-smakar mer vanilj och blir luftig när den vispas.
    marsan-har lite svagare smak, blir tjock och/lr tung

    Jag använder bara marsan i tårta medans vaniljsås/visp är gott att ha till paj
  • miss alm

    nä, det är samma! Däremot är vaniljvisp en annan sak än vaniljsås...

  • anits83

    ja men vanilj kräm borde ju va samma som marsan då?! kanske? så har jag sett det. han börjar ge sig nu

Svar på tråden Skillnad på vanilj och marsan sås?