Forum Resa med barn - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Skidresa till Björnen med 3-åring. Har ni några bra tips?

  Sön 14 sep 2008 19:07 Läst 477 gånger Totalt 4 svar
  Kanske kanske inte
  Visa endast
  Sön 14 sep 2008 19:07

  Hejsan. Vi ska upp till Åre Björnen efter nyår med vår lille kille. Själv har jag aldrig stått på ett par skidor.. Men jag har anmält både lilleman och mig själv till skidskola.

  Men nu börjar det dyka upp frågor i mitt huvud. Han är inte torr ännu. Tänk om ham inte är det då heller. Eller så är han torr men glömmer sig...Kan man bara stanna i backen, gå åt sidan och pinka???

  Hur klär ni era barn? Underställ + overall? eller tvådelat. Vad tycker ni funkar bäst?

  Har ni några bra tips med annat som ni vill dela med er av? Sånt som ni önskat att andra berättat för er?

  Uppskattar era tankar och svar.

 • Sön 14 sep 2008 19:15 #1

  Det går alldeles utmärkt att åka skidor med blöja! Det är nog nästan en fördel faktiskt, bra stötdämpning! =)

  Och ja, det brukar ju vara skog i kanterna av backen så det är inget problem att ta en kisspaus. Barnbackarna brukar dessutom vara rätt korta och ha en raststuga i närheten av sig, med toaletter.

  jag har inte varit på skidsemester med barn, men VAR barn på skidsemester från att jag var 1½år eller nåt. Det enda tips jag har förrutom att pausa ofta och ha gott om frukt, mackor och annat humörshöjande med ut är att fixa en pulka med ett gosigt fårskinn i. toppen att sitta och värma sig i när man känner sig lite trött och kall, kul att åka pulka när skidorna är för dumma och perfekt att låta föräldrarna dra hem en i när man slitit ut sig i backen "hela dan". =) Mina första år i backen åkte jag mer pulka än skidor...

 • Sön 14 sep 2008 19:16 #2

  När vi har varit uppe i Åre har  vi klätt sonen i underställ och overall.

  Går han i skidskola är väl ni som förälder inte med honom så då kanske det är svårt att bara ta honom åt sidan för att kissa, men annars om han skulle bli torr innan ni åker så kanske det kan vara smart att ha blöja på honom under tiden som han är i skidskolan.

  Finns väl inga andra tips som jag kan komma på såhär på rak arm. Det är jättefint i Björnen och kanon för barn. Finns även en after ski för barnen på övervåningen i huset som after skin för vuxna är.

  Hoppas din son gillar att åka skidor, min 3 åring gjorde inte det i vintras.
  Trevlig resa

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll