går de göra risotto på jasminris???
nån som vet de ??
är inte så inne i riskunskap..
nån som vet de ??
är inte så inne i riskunskap..
carnaroliris, avorioris, vialone nano och arborioris ska man helst använda, men det går att fuska.
Äkta italiensk risotto är jag tveksam till om det går att göra på jasminris. Skolmatsalsrisotto, d.v.s. ris med "fyllning" brukar jag göra på basmatiris så där går säkert jasminris också bra.
Det beror på hur "kräsen" du är på att det ska vara en klassisk risotto.
I regel är det sällan man äter en riktigt lagad risotto.
Varken i skolan eller på lunchrestaurangerna serverar de den på klassiskt vis.
Utan bara som en typ pyttipanna med rester och ris.
Då kvittar det vilket ris det är.
Själv tycker jag den klassiska är för grötig i konsistensen i min smak.
Eller så beror det på att man är van vid den falska
För mig funkar det alltså utmärkt med jasminris
Jag prövade en gång, i brist på annat. Man ska ju låta riset koka in i olja och buljong, inte alls gott med jasminris!
Ska du göra med jasminris så kan du ju inte göra som i orginalreceptet från början,utan koka riset separat och blanda grejorna sen