Vi bor i ett land där det inte finns varken fiskpinnar, blodpudding eller falukorv så här gäller andra maträtter...
ett axplock:
Rödvinsgryta (grytbitar, lagerblad, skätt rödvin/balsamvinäger, chalottenlök,morot,vitlök,svartpepparkorn) Alltsammans får koka ca 3 h (lite beroende på köttkvalitén). Perfekt att frysa in!
Kycklingköttbullar (mald kycklingfärs, forma små bollar) ner i kokande vatten, när de är klara flyter de upp till ytan. Stek lätt i stekpanna för lite färg. Potatismos till.
(Ta lite Teriyakisås till -pensla på under tiden bullarna får färg i pannan, god, lite söt sojasmak som lyfter kycklingköttbullarna) Urenkelt att göra iordning och lätt att frysa in.
Tärnad skinka, ärtor, majs läggs i vanlig redd vit grundsås (mjöl, vatten, smör) och får koka ihop lite.