Nu ska vi se
2 hela vitlökar
som ska delas i klyftor och läggas i en kastrull. Sen häller man på vatten så det täcker och kokar dem i tre minuter, spola dom i kallt vatten och dra bort skalet och lägg dem i en skål. Blanda samman marinaden:
3 msk vitvinsvinäger
2 dl olivolja
1½ tsk italiensk salladskrydda
½ tsk salt
2 msk finhackadbasilika.
Sen ska det stå kallt i 5 timmar innan man ska äta det. Det håller UPP till 2 veckor i kylskåp, så man måste göra det precis innan man ska ge bort det fröstås.
Och jag hittade nu paprikareceptet!!
8 paprikor i olika färger (jag hade nog alla fyra färger på paprika kanske?)
3 gula lökar
Lag:
4 dl vitvinsvinäger
4 dl vatten
1½ dl strösocker
1 tsk salt
1 kvist färsk timjan
Dela paprikorna, ta bort kärnor och strimla. Ska lökarna och skär i tunna skivor. Koka upp vinäger, vatten, socker salt och timjan, lägg i paprika och lök låt koka 5 minuter. Häll upp på burk, låt kallna och sätt på lock.
inläggningen håller sig i flera månader om det förvaras mörkt och svalt. Det står att paprikorna kan tappa lite av sin färg men smaken är god hela tiden.
jag har även recept här på inlagd gurka, syltad ingefära, syltad svamp och syltatde tomater. Hittar även recept på hemamgjort chilisås.