• liten på väg 09

    Marängtårta, snabba svar önskas

    Nån som har recpet på en marängtårta i långpannan.

  • Svar på tråden Marängtårta, snabba svar önskas
  • Mirakel händer

    Gör denna fast dubbel sats när jag gör den i långpanna. Men du kanske ska ha det idag? Denna ska ju stå i ungen över en natt och eftertorka... men det går att göra den morgnen och ha den på eftermiddagen.

    Marängtårta 8-12 potioner

    4 äggvitor
    ½ tsk ättiksprit
    3 dl socker
    1 tsk bakpulver

    1. Lägg äggvitorna i en bunke, stå framme en stund så de blir i rumstempertur.

    2. Sätt ungen på 225 grader. Markera en cirkel, ca 21 cm i diamenter på baksidan av ett bakpapper. Vänd pappret och lägg det på en bakpöåt.

    3. Tillsätt attikspriten i äggvitorna och vispa dem till ett fast skum.

    4. Tillsätt 2 ½ dl av sockret i äggviteskummet, lite i taget under fortsatt vispning, till en styv smet.

    5. Blanda ner bakpulvret i resten avsockret och vänd varsamt ner i skummet.

    6. Klicka upp smeten innanför markeringen på bakpappret.

    7. Ställ in marängbotten mitt i ugnen. Stäng av ugnen och låt botten gräddas medan värmen sjunker. Botten är klar då ugnen kallnat. Låt gärna marängen stå över natten att eftertorka. Lossa marängbotten från bakpappret och lägg den på ett tårtfatt.

    8. Fyllning och granera efter vad som önskas.    


    (¯`°?.¸ ♥Kim 950313 ♥ ¸.?°´¯) kimsmamma.bilddagboken.se/
  • liten på väg 09

    jag ska ha den ikväll, har just bjudit hem folk på middag

  • Mirakel händer
    liten på väg 09 skrev 2008-09-20 12:01:09 följande:
    jag ska ha den ikväll, har just bjudit hem folk på middag
    Ok...
    (¯`°?.¸ ♥Kim 950313 ♥ ¸.?°´¯) kimsmamma.bilddagboken.se/
  • Midsommarafton 77

    VERDENS BESTE

    100 g smör
    100 g socker
    4 äggulor
    3 msk mjölk
    100 g vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker

    Maräng:
    4 äggvitor
    200 g socker
    1 liten påse flagad mandel

    Fyllning:
    1 påse rom-kakefyll (köpes i Norge)
    3 dl vispgrädde

    Gör så här:
    Rör smör och socker vitt och pösigt. Rör i äggulor och mjölk. Sikta i vetemjöl, bakpulver, och vaniljsocker. Arbeta degen samman. Fördela röran i en stor långpanna eller 2 smorda formar ca 22cm i diameter.
    Vispa ihop äggvitor och socker till en styv maräng. Bred detta över kakröran och strö över flagad mandel och grädda kakan i 180 grader ca 15-20 minuter tills marängen är gyllene.
    Ta kakorna försiktigt ut av formarna och kyl av dem på galler.
    Blanda romfyllningen och vispad grädde lätt ihop. Lägg den ena kakdelen på serveringsfatet. Bred fyllningen över, och lägg den andra kakdelen överst. Kakan är färdigt dekorerad med den flagade mandeln.

    Romkräm (om du inte har den norska romkakefyllningen):
    2 äggulor
    1 msk socker
    1½ msk maizena-mjöl
    2 dl mjölk eller grädde
    8-10 droppar romessens

    I en kastrull vispas äggulor, socker, mjölk, maizena och röres hela tiden och ska inte koka. Avkyl och smaka av med romessens och blanda i blandningen lättsockrad vispad grädde (2-3 dl)


    Vi har försökt sedan mars-april 2007.
Svar på tråden Marängtårta, snabba svar önskas